Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна проводить консультації з МВФ про можливість отримання екстреної фіндопомоги через коронавірус, – Нацбанк


19.03.2020 17:42

Україна, крім активного продовження переговорів із Міжнародним валютним фондом про відкриття нової програми розширеного фінансування EFF, веде з МВФ також консультації про можливе отримання фінансування в рамках заявленого фондом на $50 млрд механізму невідкладної фінансової допомоги для країн із низьким рівнем доходів та економік, які страждають від ефекту епідемії коронавірусу, повідомив голова НБУ Яків Смолій.

"Результати переговорів будуть найближчими тижнями", - наводить його слова з онлайн зустрічі з банкірами 18 березня у четвер прес-служба Нацбанку, передає Інтерфакс-Україна.

Смолій додав, що Нацбанк перебуває в безперервній співпраці з усіма органами державної влади та закордонними колегами, зокрема існує прямий контакт і з Європейським центральним банком.

Як повідомлялося, на початку березня МВФ заявив про готовність виділити $50 млрд країнам із низькими доходами та економіками на боротьбу з коронавірусом, а цього тижня директор-розпорядник фонду Крісталіна Георгієва заявила про готовність МВФ загалом мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії і її наслідків.

"Як першу лінію захисту фонд може розгорнути свій гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, який швидко розвивається, щоб допомогти країнам з невідкладними потребами в платіжному балансі", - зазначила вона.

Ці інструменти дають змогу, зокрема, надати майже $50 млрд країнам, що розвиваються. До $10 млрд можуть бути виділені країнам-членам із низькими доходами під нульову ставку.

У МВФ наразі 40 діючих угод на загальну суму приблизно $200 млрд. У багатьох випадках ці угоди стануть ще одним інструментом для швидкого надання кризового фінансування.

"Ми також отримали запити ще від 20 держав і стежитимемо за ними найближчими днями", - повідомила Георгієва.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | НБУ | коронавірус | карантин |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.