Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна вперше очолила програму СОТ з держзакупівель


14.03.2019 11:47

Україну вперше в історії її членства у Світовій організації торгівлі обрали головою програми по статистиці публічних закупівель СОТ.

Попереднім головою цієї програми - Work Program on Collection and Reporting of Statistical Data - були США.

У Мінекономрозвитку відзначили, що в 2016 році Україна приєдналася до Угоди СОТ про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA). Українські компанії отримали право брати участь у державних закупівлях 47 країн-учасниць угоди GPA, серед яких: країни Євросоюзу, Японія, США, Корея, Тайвань, Сінгапур, Гонконг і Канада.

Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється в $ 1,7 трлн щороку.

Своїми пріоритетами в керівництві програмою Україна назвала розробку уніфікованої методології збору та звітності за даними держзакупівель країн-членів СОТ і поширення стандарту відкритих даних в сфері державних закупівель Організації міжнародного економічного співробітництва (OpenContractingDataStandard, OCDS).

"Сьогодні ProZorro - це унікальна не лише для України, а й для світу, система, де 2,26 млн усіх закупівель можна моніторити в режимі онлайн. Загальний бюджет закупівель, оголошених в системі за весь час її існування, вже становить 2,16 трлн грн", - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | СОТ | торгівля | держзакупівлі | ProZorro |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.