Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна займає 91-е місце зі 178 країн світу за Індексом уразливості


23.04.2019 11:31

Фонд миру оприлюднив результати щорічного рейтингу "Уразливість держав" за 2019 рік.

Найбільш вразливою країною названо Ємен, найбільш стабільною - Фінляндію.

Україна в цьому рейтингу знаходиться в другій половині списку - на 91 місці, з погіршенням показника на 1,6 пункта (максимальне погіршення серед країн в загальному рейтингу - 5,3 у Ефіопії).

Гарна новина полягає в тому, що умови життя більшості людей у світі поступово поліпшуються. Світ стає все менш крихким, хоча все ще поширені вразливість, бідність, нерівність, конфлікти і нелібералізм.

Найбільші погіршення за минулий рік спостерігалися в Венесуелі і Бразилії. Політика розколола обидві нації. Вибори в Венесуелі в минулому році збільшили давні економічні і соціальні проблеми. Оцінка Бразилії за кожен з останніх шести років знижувалася через економічні проблеми, корупцію і зниження рівня громадських послуг.

Іншими країнами, чиї рейтинги різко впали в рейтингу 2019 року, були Нікарагуа, Великобританія, Того, Камерун, Польща, Малі, Ємен, Танзанія, Гондурас і Сполучені Штати.

Але глобальна картина не зовсім безрадісна. Куба і Грузія увійшли до числа країн, що найвідчутніше покращили свої позиції в рейтингу за останнє десятиліття. Маврикій став першою африканською країною, що отримала статус "Дуже стабільної", в той час як Сінгапур був першою азіатською країною, яка увійшла в категорію "Стійких", приєднавшись до таких країн як Нова Зеландія, Швеція та Люксембург.

Рейтинг складається за 12 категоріями змін:

- ситуація з безпекою і заходи поліпшення;

- поведінка правлячих еліт;

- соціальна нерівність;

- економічні показники;

- економічна нерівність;

- еміграція;

- легітимність держави;

- громадські послуги;

- права людини і верховенство права;

- демографічний тиск;

- біженці;

- зовнішнє втручання.

 

Джерело: delo.ua


Теги: | економіка | ВВП | уразливість | рейтинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.