Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Укрексімбанк почав купувати єврооблігації для фізосіб


07.04.2021 13:53

Укрексімбанк у межах комплексного брокерського обслуговування розпочав придбання державних єврооблігацій за дорученням клієнтів – фізичних осіб.

На фондових біржах України банком укладено перші угоди за операціями з борговими цінними паперами, які випускаються Державою Україна та розміщуються на міжнародних ринках, йдеться на сайті Укрексімбанку.

Основними перевагами вкладень в облігації зовнішньої державної позики (ОЗДП) є гарантії погашення від Держави, можливість хеджування валютних ризиків та відсутність оподаткування інвестиційного прибутку фізичних осіб з урахуванням курсових різниць тощо.

«Інвестиції в єврооблігації України та українських емітентів мають більш високий поріг входу, триваліші строки погашення та меншу ліквідність, але водночас вищу дохідність порівняно з внутрішніми цінними паперами, які номіновані в валюті. Такий інструмент (ОЗДП) може бути цікавим для інвесторів, які готові вкладати кошти на строк від 3 до 10 років та прагнуть стабільно отримувати фіксований процентний дохід», – зазначив директор департаменту казначейсько-інвестиційних послуг Укрексімбанку Антон Болдирєв.

Укрексімбанк здійснює повний спектр обслуговування вкладень в єврооблігації з наданням професійних брокерських послуг з проведення операцій на фондовому ринку. Також банк є найбільшою за обсягом активів депозитарною установою, що обліковує права клієнтів на цінні папери.

Мінімальний розмір угоди становить від 200 тисяч доларів США / євро.

 

Джерело: вебсайт Укрексімбанку


Теги: | Укрексімбанк | ОЗДП | єврооблігація | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.