Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Управителі ФФБ і ФОН можуть формувати звітність за допомогою SMIDA XML Reports


17.08.2020 13:31

Шановні клієнти!

З 17 серпня  управителі майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю мають змогу формувати звітність для оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку та подання звітності до НКЦПФР  за допомогою електронного сервісу SMIDA XML Reports на сайті Smida.gov.ua.

Можливість формувати звітність управителями ФФБ і ФОН відкрито у зв'язку з набранням чинності відповідним нормативно-правовим актом НКЦПФР: «Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності управителів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

Електронний сервіс SMIDA XML Reports покликаний максимально спростити, зробити комфортним та легким процес формування звітності.

В  SMIDA XML Reports реалізовано функціонал валідації веб-форми відповідно до схем звітів. Це дозволяє уникати помилок при складанні звіту: поля з помилками візуально виділяються на інтерфейсі, що унеможливлює формування невалідного документу.

У подальшому сервіс буде розширено можливостями складання будь-якої XML-звітності суб’єктів, що звітують до НКЦПФР.  А «Кабінет інформаційних послуг» на сайті SMIDA буде доповнено новим розділом «Збережені звіти», що міститиме XML файли, завантажені або створені користувачем.  Збережені звіти можна буде переглядати, редагувати та видаляти.

Для швидкої реєстрації та безпомилкового подання звітності - до послуг користувачів «Кабінету інформаційних послуг» пропонується Інструкція користувачаПідтримка технічних спеціалістів, а також електронна форма зворотнього зв’язку.

Нагадаємо, що Законом України від 12.09.2019 року №79-IX«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (спліт) передбачена ліквідація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) і передача її функцій Національному банку України та НКЦПФР. Відповідно до змін законодавства з 1 липня 2020 року до професійної діяльності на фондовому ринку віднесена, зокрема, діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю.


Теги: | SMIDA XML Reports | ФФБ | ФОН | управитель | звіт |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.