Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Упровадження обов'язкового накопичувального рівня пенсійного забезпечення потребуватиме в перший рік 22 млрд гривень з бюджету


03.11.2021 12:48

Упровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення в перший рік потребуватиме додаткових витрат із бюджету обсягом щонайменше 22 млрд грн.

Про це повідомила глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна з посиланням на розрахунки Міністерства фінансів, передає «Інтерфакс-Україна».

"Одна з пропозицій Мінфіну - співфінансування накопичувального рівня з ЄСВ і держбюджету по 1% у перший рік упровадження такого рівня, по 1,5% - у другий і по 2% - у третій. І кожен відсоток, за їхніми пропозиціями, обійдеться в 22 млрд грн", – повідомила Лазебна на зустрічі з журналістами.

Ця сума розрахована, виходячи з проекції держбюджету на 2023 рік і моделі впровадження обов'язкового накопичувального рівня для українців старше 55 років, зокрема фізосіб-підприємців і самозайнятих осіб, уточнила міністр соцполітики.

За словами Лазебної, обговорюється також можливість додаткових добровільних внесків - на кожен додатковий внесок платника податків держава робить рівний внесок, але не більше за встановлений ліміт - 3% від середньої заробітної плати або близько 5 тис.грн. На думку міністра, це дасть змогу стимулювати учасників обов'язкового накопичувального рівня інвестувати в майбутню пенсію.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | пенсія | НПФ | пенсійна реформа | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.