Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року


19.08.2021 17:28

Кабінет Міністрів затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 18 серпня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Кабмін затвердив операційний план реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Ці документи передбачають імплементацію низки заходів, зокрема: вдосконалення інституційно-фінансових інструментів і регуляторної політики; розвиток реального сектора економіки, індустріалізацію та інновацію; будівництво критичної інфраструктури і логістики; формування регіонального ринку праці.

За першим напрямом передбачається створення трьох типів моделей територій пріоритетного розвитку, запровадження нових інструментів захисту інвестицій, створення системи страхування від військових і політичних ризиків, усунення надмірного регулювання господарської діяльності, ініціювання створення Фонду консорціумного фінансування.

Другий напрям включає заходи з підтримки виготовлення продукції з високою доданою вартістю і формування технологічних ланцюгів переробних виробництв, стимулювання розвитку нових високотехнологічних виробництв, залучення інвестицій через зменшення частки державної та комунальної власності, розвиток агропромислового комплексу для формування сегмента тваринництва, зрошення та землеробства.

Третій напрям передбачає створення транспортно-логістичних кластерів і базових логістичних центрів, модернізацію залізничної магістралі, впровадження інноваційних технологій та інформаційних систем, відновлення енергетичної та газової інфраструктури.

Формування регіонального ринку праці забезпечуватиметься через програму перепідготовки та підвищення рівня кваліфікації відповідно до потреб ринку, підтримку переміщених вишів, а також проведення заходів освітньої та інформаційно-консультаційної спрямованості для підприємців.

Серед іншого, документ передбачає вжиття заходів із просування інвестиційного іміджу Донецької та Луганської областей, залучення потенціалу економічної дипломатії, а також розширення механізму залучення соціально відповідального бізнесу.

За словами, віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, наразі стратегія діятиме на підконтрольній території Донбасу, але в подальшому, після деокупації, може бути поширена на весь регіон.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | Донецьк | Луганськ | Донбас | економіка | розвиток | стратегія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.