Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Уряд призначив незалежних членів наглядових рад Ощадбанку та Укрексімбанку


21.11.2019 13:13

Кабінет міністрів на засіданні 20 листопада призначив незалежних членів наглядової ради АТ «Ощадбанк», а також незалежного члена наглядової ради АТ «Укрексімбанк».

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Згідно з рішенням уряду до складу наглядової ради Ощадбанку увійшли: Янне Харьюнпаа, Хуан Енріке Перес Калот, Ігор Мітюков - як незалежні члени.

Незалежним членом наглядової ради Укрексімбанку призначено Ласло Урбана.

Янне Харьюнпаа є спеціалістом з питань управління проблемними кредитами, корпоративних операцій з цінними паперами, корпоративного банкінгу, а також поглинання та злиття. Працює з МВФ та Групою Світового банку як незалежний консультант у скандинавських країнах та країнах Балтії.

Хуан Енріке Перес Калот був членом правління різних банків у країнах ЄС, Швейцарії та Латинської Америки. Має досвід роботи з питань здійснення реструктуризації проблемних кредитів та впровадження ефективних механізмів управління ризиками для контролю за дотримання законодавства та аудиту.

Ігор Мітюков має переважну експертизу у макро- та мікроекономіці в Україні, державній та міжнародній політиці, інвестиційному банкінгу та ринках капіталу, підготовки до IPO, торгових фінансах, фінансовому врегулюванню та корпоративному управлінні. З 2008 по 2014 рік працював керуючим директором інвестиційного банку Morgan Stanley та очолював його український офіс. В листопаді 2018 року став головою наглядової ради Нацдепозитарію.

Ласло Урбан працював в OTP Bank, Citi Group, ЕБРР, Нацбанку Угорщини, Nova Ljubljanska Banka.

Відтепер в наглядовій раді Укрексімбанку 8 членів при максимумі в дев'ять осіб (шість незалежних і по одному представнику від уряду, парламенту і президента), а в Ощадбанку - 7 членів, і його наглядова рада знову дієздатна.

Нагадаємо, 29 вересня уряд припинив повноваження окремих членів наглядових рад Ощадбанку та Укрексімбанку.

Рішення прийняте відповідно до вимог закону «Про банки і банківську діяльність» на підставі непогодження зазначених членів наглядової ради державних банків Національним банком.

У зв’язку з чим конкурсна комісія визначила нових претендентів на посади незалежних членів наглядових рад банків із числа відібраних кандидатів.

Відбір кандидатів на посади незалежних членів наглядових рад державних банків здійснювали компанії з добору персоналу обрані на конкурсних засадах, а фінальне оцінювання - комісія, до складу якої увійшли представники Верховної Ради, президента та Кабміну.

Конкурс відбувся у повній відповідності до вимог законодавства та за участі представників міжнародних фінансових організацій (Світового банку, МВФ, ЄБРР, IFC).

Рішення комісії щодо кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради Ощадбанку та Укрексімбанку затверджено Кабінетом міністрів.

Відповідно до статті 7 закону «Про банки і банківську діяльність» наглядова рада державного банку складається із 9 членів, з яких 6 членів є незалежними, а 3 – представники держави пропорційно від президента, уряду та парламенту.

Строк повноважень членів наглядової ради банка складає три роки.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Ощадбанк | Укрексімбанк | банк | Міністерство фінансів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.