Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В Україні дозволили торгівлю облігаціями уряду США і акціями Apple


14.03.2019 12:48

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила допуск казначейських нот уряду США і акцій компанії Apple до торгів на території України.

Як повідомляє прес-служба регулятора, такі рішення були ухвалені 12 березня.

Комісія прийняла рішення про допуск облігацій U.S. Treasury notes (ISIN US9128283U26).

Це облігації з погашенням 31 січня 2023 року. Їх номінал - $ 100, а прибутковість - 2,375%. Зараз вони котируються за ціною $ 99,77.

Крім того, НКЦПФР допустила акції корпорації Apple Inc. (Код ISIN - US0378331005) до обігу на території України. Акції зараз котируються по $ 182,22.

Член правління Національного депозитарію України (НДУ) Андрій Порада називає облігації уряду США безризиковими (risk-free), оскільки вони мають кредитний рейтинг ААА +. «Ми розширюємо не тільки перелік емітентів, а й перелік типів інструментів. До вже допущеним інструментів корпоративного боргу (corporate debt) і акціями (equity) додалися державні облігації США (Treasuries)», - підкреслив він.

«Процедура введення казначейських нот США була ініційована одним із наших контрагентів, фінансовою компанією, яка планує покупку облігацій на $1 млн. У даній угоді «Фрідом Фінанс» є брокером. Плануємо закрити операцію до кінця березня на одній з фондових бірж України», - розповіла генеральний директор «Фрідом Фінанс Україна» Марина Машковська.

Нагадаємо, український брокер цінних паперів «БТС Брокер» завів до України перший пакет акцій Apple.

НКЦБФР в січні повідомила про виявлення шахраїв, які продають акції Tesla. Через місяць СБУ затримала фейковий продавців акцій Tesla.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | облігації | акції | ЦП | США | Apple |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.