Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Вчора відбулася прес-зустріч журналістів з представниками Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку


11.06.2013 11:14

Вчора, 10.06.13. Юрій Бойко, директор Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку взяв участь у зустрічі журналістів з представниками Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. У рамках заходу НКЦПФР підбила підсумки діяльності українського фондового ринку і презентувала річний звіт за 2012.

У 2012 році НКЦПФР, спільно з АРІФРУ, завершили роботу з переходу на новий електронний формат подачі звітності. Починаючи з січня 2013 року подання звітності більшістю професійних учасників фондового ринку України проводиться тільки в електронному вигляді у форматі XML. Це значно спрощує комунікацію між учасниками ринку і регулятором, роблячи її більш простою і зручною, знижує операційні витрати, збільшує оперативність отримання та обробки інформації і робить весь процес подачі звітності абсолютно прозорим. «У ході створення нового модуля була завершана велика робота з оптимізації звітності в цілому і переходу на XML, впровадженню механізмів електронного цифрового підпису, що дозволило реалізувати на практиці принцип єдиного вікна для подачі звітності українськими підприємствами і в майбутньому, формувати єдину базу учасників фондового ринку України »- розповів про виконану роботу Юрій Бойко.

Варто відзначити, що впровадження нового формату звітності - це перший крок на шляху створення глобальної системи моніторингу фондового ринку. Вже сьогодні ведеться робота над побудовою аналітичних модулів пруденційного нагляду, автоматизацією реєстрів Комісії.


Теги: | НКЦПФР | АРІФРУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.