Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Велика Британія поступилася США в рейтингу країн для ведення бізнесу


12.01.2021 15:33

Велика Британія стала набагато менш привабливим місцем для ведення бізнесу в світі через Brexit, але утримує хороші позиції у порівнянні з іншими великими країнами.

Про це йдеться в дослідженні, проведеному Центром європейських економічних досліджень (ZEW) у Мангеймі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами дослідження, проведеного на замовлення німецького фонду "Сімейні підприємства", Велика Британія опустилася на друге місце в рейтингу ZEW, на перше місце вийшли Сполучені Штати. Проте країна випереджає інших партнерів у групі G7. Канада посіла четверте місце в рейтингу, Німеччина - 17-е, Франція - 18-е, Японія - 20-е, а Італія – останнє, 21-е місце.

"Brexit є серйозною загрозою для Великої Британії, - пишуть автори дослідження. - Майбутнім британським урядам треба буде пройти довгий шлях, якщо вони хочуть відновити динаміку економічного розвитку, як це було обіцяно прихильниками Brexit".

Рейтинг, який був уперше опублікований у 2006 році, оцінює умови ведення бізнесу за шістьма категоріями: "оподаткування", "вартість робочої сили, продуктивність праці і людський капітал", "регулювання", "фінансування", "інфраструктура та інститути", "енергетика".

"Невизначеність, пов'язана з Brexit", найбільш негативно вплинула на оцінки Великої Британії в сфері "інфраструктури та інститутів", наголошується в дослідженні.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | Brexit | Велика Британія | бізнес | ЄС |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.