Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Парламент змінив вимоги до розкриття статутних капіталів компаній


03.02.2021 19:09

Верховна Рада змінила вимоги до змісту статутів товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

За відповідний законопроєкт №3497 у другому читанні та цілому проголосували 318 депутатів, повідомляє FinClub.

Схвалений закон усуває існуючу колізію між законом «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» і Господарським кодексом.

Зокрема в Кодексі міститься вимога щодо зазначення в установчих документах ТОВ частки учасників товариств у його статутному капіталі, але у законі такої норми немає.

Законопроєкт виключає з Господарського кодексу положення про визначення в установчих документах ТОВ розміру часток учасників у статутних капіталах.

Таким чином перелік відомостей, що повинні міститись у статуті товариства з обмеженою відповідальністю та з додатковою відповідальністю, визначає виключно закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Статут товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю може також містити інші відомості, що не суперечать цьому Кодексу.

Нагадаємо, в Україні планують розкривати інформацію про розмір зарплат в державних компаніях. Йдеться про компанії та підприємства, в статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток, паїв) прямо або опосередковано належать державі і/або територіальній громаді.

 

Джерело: FinClub


Теги: | звіт | капітал | ТОВ | ТДВ | Господарський кодекс |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.