Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Верховний Суд розпочав розгляд справ щодо squeeze-out


11.06.2019 17:02

Верховний Суд розпочав розгляд справ з обов'язкового продажу міноритаріями акцій на вимогу власників понад 95% акцій (squeeze-out).

Про цеповідомила суддя Касаційного господарського суду Ганна Вронська на VIМіжнародному форумі корпоративних секретарів у Києві в п'ятницю, 7 червня.

"На сьогодні у Верховному Суді є одна справа щодо squeeze-out. Остаточне рішення ще не ухвалено. Я входжу до колегії, яка його розглядає, тому утримаюся від будь-яких коментарів про хід справи", - повідомила Вронська.

Як зазначив член НКЦПФР Максим Лібанов, питання про те, що робити з грошима на ескроу-рахунках, які не забрали колишні міноритарії після squeeze-out, буде вирішено після парламентських виборів.

"Повертати гроші мажоритаріям - це могло б матеріалізувати ризик неконстуційності всієї процедури: вийде, право власності забрали, і компенсацію також забрали. Зараз ми вже можемо визначити масштаб питання, виходитимемо з цим на профільний комітет", - пояснив він.

За даними Лібанова, сукупна вартість проведених squeeze-outна кінець травня 2019 року становить 1,35 млрд грн. Із них 2/3 грошей - майже 700 млн грн - уже забрали колишні акціонери, решта суми поки що перебуває на ескроу-рахунках.

Мінфін України навесні цього року видав узагальнювальну податкову консультацію щодо squeeze-out, згідно з якою міноритарій-фізособа має відображати одержані доходи в щорічній податковій декларації, будучи податковим агентом.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | squeeze-out | суд | акція | міноритарій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.