Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Відновлення економіки єврозони може втратити динаміку, – Лагард


21.10.2020 19:13

Європейський центробанк прогнозує скорочення економіки єврозони в цілому на 8% цього року через другу хвилю пандемії COVID-19 та нові обмеження.

Про це розповіла президент ЄЦБ Крістін Лагард у інтерв'ю Le Monde, передає FinClub.

«Друга хвиля пандемії в Європі, особливо у Франції, та пов'язані з нею нові обмеження збільшують невизначеність і ускладнюють відновлення. Після пожвавлення економіки, яке спостерігалося влітку, відновлення було нерівномірним, невизначеним і неповним, і тепер існує ризик втрати динаміки», - заявила вона.

Лагард додала, що ЄЦБ усю осінь буде уважно стежити за показниками.

«Наш основний сценарій передбачає зниження ВВП єврозони в середньому на 8% у 2020 році й передбачає часткові та локальні заходи стримування. Якщо ситуація погіршиться, наші прогнози, які ми переглянемо в грудні, явно будуть більш похмурими», - зазначила вона.

Європейський центробанк уже підтримує економіку за допомогою пандемічної надзвичайної програми купівлі облігацій обсягом 1,35 трлн євро ($1,58 трлн).

Лагард також повідомила, що можливості в арсеналі інструментів ЄЦБ ще не вичерпані. «Якщо потрібно зробити більше, ми зробимо ще більше», - зазначила вона.

Нагадаємо, в II кварталі 2020 року валовий внутрішній продукт впав на рекордні 12,1% у єврозоні та на 11,7% в усіх країнах Євросоюзу порівняно з I кварталом.

Таким чином економіка ЄС увійшла в рецесію, показавши падіння два квартали поспіль.

У вересні Fitch погіршило прогноз падіння ВВП єврозони на поточний рік з 8% до 9%.

Джерело: FinClub


Теги: | ЄЦБ | COVID-19 | економіка | євро |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.