Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Віртуальна місія МВФ працює в Україні


22.09.2021 12:35

Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду з питань першого перегляду програми stand-by розпочала роботу в Україні у вівторок, 21 вересня.

Про це повідомив представник фонду в Україні Ваграм Степанян, передає «Інтерфакс-Україна».

"Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою-Голлар розпочинає сьогодні (21 вересня – ред.) свою роботу і продовжить обговорення зі владою України першого перегляду програми, підтримуваної МВФ", - заявив він.

Степанян уточнив, що зустрічі місії відбуватимуться в онлайн-режимі.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує $750 млн другого траншу МВФ за програмою stand-by наприкінці листопада - на початку грудня, оскільки всі свої зобов'язання українська сторона виконала.

Міністр фінансів Сергій Марченко наприкінці серпня зазначав, що обговорюється можливість продовження поточної 18-місячної програми stand-by на півроку.

Водночас представник фонду Джеррі Райс відмовився коментувати ці слова української сторони.

МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, відразу виділив перший транш фінансування обсягом $2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак визначений графік був порушений, а фінансування призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань.

Глава Нацбанку України Кирило Шевченко повідомив, що сума другого траншу stand-by може бути вищою за заплановані $700 млн за рахунок об'єднання траншів, однак це питання обговорюватимуть під час дискусії з місією.

 

Джерело:  «Інтерфакс-Україна»


Теги: | МВФ | НБУ | СПЗ | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.