Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

В США відкривається перший криптобанк


21.09.2020 11:56

Американський штат Baйoмінг надав дозвіл криптобіржі Kraken на створення першого в США криптобанку.

Компанія отримала банківську ліцензію, що дозволяє їй запустити cпeціaлізовану дeпoзитну установу Kraken Financial, повідомляє FinClub.

Kraken Financial зі штаб-квартирою у Шайенні, штат Вайомінг, стала першою компанією в області цифрових активів в історії США, що отримала статус банку, визнаним відповідно до федерального законодавства та законодавства штату, і буде першим регульованим банком США з надання комплексних послуг з прийому та зберігання депозитів, і послуг для цифрових активів.

Клієнти банку зможуть використовувати цифрові активи для оплати рахунків, отримувати в них зарплату, а також формувати з них інвестиційні портфелі.

На першому етапі Kraken Financial буде пропонувати послуги тільки резидентам США, але сподівається найближчим часом розширитися по всьому світу.

Метою створення нової структури є побудова «мосту» між традиційним фінансовим сектором і сферою цифрових грошей.

Гендиректор Kraken Financial Девід Kініцкі підкреслив, що продуманість в питаннях регулювання ринку нових технологій в штаті Baйoмінг прискорює впровадження інновацій у фінтех-компаніях.

Нагадаємо, французький банк Societe Generale розпочинає тестування цифрової національної валюти центробанку Франції (CBDC) на блокчейн-платформі Tezos.

Національний банк України працює над запуском цифрової гривні.

 

Джерело: FinClub


Теги: | криптовалюта | криптобанк | криптобіржа | банк | Kraken |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.