Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

WhatsApp запускає грошові перекази через Facebook Pay


18.06.2020 22:26

Месенджер WhatsApp запускає функцію електронних переказів через платіжну систему Facebook для бразильських користувачів.

Про це повідомив засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг, передає Фінансовий клуб.

Платежі здійснюватимуться через платіжну систему Facebook Pay, про запуск якої компанія оголосила ще восени минулого року.

За допомогою цієї системи користувачі зможуть відправляти гроші або оплачувати покупки в місцевих компаніях просто в месенджері.

У WhatsApp зазначають, що в Бразилії налічується понад 10 млн малих і мікропідприємств.

«Тепер клієнти можуть не тільки переглянути каталог магазину, а й розрахуватися за придбані в ньому товари», - уточнюють в компанії.

Новий платіжний сервіс підтримує карти бразильських банків Banco do Brasil, Nubankі Sicredi. Також компанія співпрацює з провідною платіжною системою в Бразилії - Cielo.

Щоб скористатися функцією, користувачам необхідно ввести спеціальний шестизначний PIN-код і прикласти відбиток пальця.

Оскільки функція платежів працює через платіжну систему Facebook Pay, в майбутньому компанія планує дозволити використовувати одну й ту ж картку у всіх сервісах Facebook.

Для користувачів послуга буде безкоштовною, з підприємств платіжна система буде стягувати комісію за обробку клієнтських платежів.

15 червня функція платежів в WhatsApp почала діяти на території Бразилії. Facebook обіцяє, що дуже скоро цей сервіс стане доступним і в інших країнах.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Facebook Pay | платіжна система | WhatsApp | переказ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.