Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Юрій Бойко: «До 2012 року ренкінг публічності стане одним з визначальних факторів для інвестування у фондовий ринок України»


21.02.2012 15:10

21 лютого 2012 р. в прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» відбулася спільна прес-конференція АРІФРУ, FundMarket і Асоціації «Фондове Партнерство» на тему «Як залучити українського приватного інвестора на фондовий ринок».

На прес-конференції був оприлюднений план реалізації спільного проекту АРІФРУ, FundMarket і Асоціації «Фондове Партнерство» зі створення постійно діючого ренкінгу компаній-учасників фондового ринку.

Організатори планують протягом двох тижнів розробити унікальну методологію створення ренкінга, яку презентують громадськості. В середині березня 2012 р. співзасновники проекту мають намір зібрати круглий стіл, на якому обговорять напрацювання з представниками ринку. Перші результати ренкінгу будуть доступні в онлайн режимі з квітня 2012 р.

За словами організаторів, впровадження ренкігу компаній-учасників фондового ринку допоможе зорієнтуватися приватним інвесторам та підвищить їх довіру до інструментів фондового ринку. «Сьогодні, з точки зору законодавчих вимог у питанні розкриття інформаці, профучасники залишаються найбільш нерегламентованими. Тому єдиним джерелом доступної інформації про їх діяльність залишається корпоративний веб-сайт», – заявив під час прес-конференції директор Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України Юрій Бойко.

За словами Юрія Бойка, прозорість фондового ринку стратегічно необхідна у найближчому майбутньому. «Ми обрали аналіз веб-сайтів в якості критерію публічності. Завдяки стрімкому розвитку Інтернет технологій протягом найближчих двох років інформація з веб-сайтів стане визначальною для прийняття рішень з інвестування», – стверджує Юрій Бойко.

 

На думку президента Асоціації «Фондове Партнерство» Ірини Зарі, ренкінг стане основою довіри до професійних учасників, які виступають посередником у процесі залучення фінансових коштів на фондовий ринок.«З 1240 професійних учасників ринку більше 700 становлять торговці та 360 компанії з управління активами. Ми зацікавлені у якості їх роботи. Від цього залежить якість ринку цінних паперів загалом», – каже Ірина Заря. Крім того, пані Заря сподівається, що ренкінг допоможе створити загальні стандарти роботи професійних учасників, які необхідні для здорової конкуренції.

 

 

В свою чергу, керівних Інтернет порталу FundMarket Роман Мотичак зазначив, що ренкінг допоможе зробити інформацію, яку потребують читачі їх профільного ресурсу, більш доступною. «Ми, як спеціалізоване видання, виступаємо у якості джерела інформації для наших читачів. Ми зацікавлені в тому, щоб така інформація була об’єктивною і повною, дозволяла б прийняти зважене рішення», – прокоментував участь у проекті керівник FundMarket Роман Мотичак.

Учасники сподіваються, що регулярність і доступність ренкінгу онлайн стане запорукою зацікавленості і довіри з боку інвесторів, які зможуть відстежити зміни в обраній компанії в бік покращення чи погіршення інформованості. Таким чином, інвестори зможуть будувати свою довіру до фондового ринку спираючись на об’єктивні критерії.

 

Для отримання додаткової інформації за темою, будь ласка, звертайтеся:

Ольга Цілик, 

керівник проекту FinPR

р.тел. (044) 390-73-18

факс. (044) 390-73-19

skype: olga.tsilyk

o.tsilyk@finpr.com.ua

 

Інформаційна довідка:

АРІФРУ– державна установа «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України» почало свою діяльність в 1998 р. Основною метою організації є всебічний розвиток інфраструктури фондового ринку та забезпечення його відповідності світовим стандартам. З 2007 року Агентство є Уповноваженою особою з розкриття інформації емітентів цінних паперів в загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦПФР про ринок цінних паперів. У 2003 році фахівці АРІФРУ створили Єдиний інформаційний масив даних про емітентів цінних паперів - Інтернет-портал www.smida.gov.ua.

Асоціація «Фондове Партнерство» (раніше - Асоціація ПФТС) – створена в лютому 1996 року як професійне об'єднання торговців цінними паперами. На сьогоднішній день є найбільш авторитетною бізнес-асоціацією професійних учасників ринку цінних паперів, визнаною серед професіоналів, представників органів державної влади та інвесторів на ринку цінних паперів як в Україні, так і за її межами.

FundMarket– Інтернет-портал, завдання якого полягає в оперативному наданні різної професійної інформації для обслуговування інтересів всіх учасників фондового ринку: інвесторів, емітентів, фінансових посередників; у висвітленні в on-line-режимі найбільш важливих подій, процесів і тенденцій, властивих вітчизняним і глобальним ринків капіталу.

FinPR– перша в Україні спеціалізована компанія в сфері фінансового PR і комунікаційного консалтингу. Компанія надає комплексні послуги з інформаційного супроводу клієнта з метою налагодити його ділову репутацію, тим самим підвищуючи інвестиційну привабливість.


Теги: | АРІФРУ | фондовий ринок | професійні учасники | ренкінг | публічність компаній | культура ведення бізнесу |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.