Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

З 2015 р. фінансова звітність українських підприємств буде доступна і зрозуміла світової громадськості


07.06.2013 12:35

Вчора, 06.06.13., Фахівці Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, взяли участь у засіданні робочої групи, яке було присвячено обговоренню внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік»,  та проходило у Міністерстві фінансів України. У ході засідання обговорювалися питання впровадження кращих міжнародних практик розкриття інформації у форматі XBRL (англ. eXtensible Business Reporting Language - відкритий стандарт для подання фінансової звітності в електронному вигляді) відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності. Запровадити новий формат подачі звітності заплановано до 2015 року.

«Дані зміни передбачають серйозний підготовчий етап. Перші кроки зроблено вже сьогодні. На даний момент, на українську мову перекладена і опублікована на офіційному сайті Міністерства фінансів таксономія XBRL» -  коментує роботу над проектом заступник директора АРІФРУ Володимир Чуб.

 Таксономія - звід визначень і властивостей окремих елементів фінансових звітів, а також властивості взаємин між цими елементами. Завдяки цьому фінансові звіти українських підприємств, подані в новому форматі, будуть доступні і зрозумілі всім, зацікавленим особам, незалежно від того, якою мовою вони володіють. 


Теги: | XBRL |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.