Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Закон про інвестнянь можуть поширити на проєкти від 12 млн євро


19.10.2022 10:58

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді поширити закон про «інвестиційних нянь» на проєкти від 12 млн євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

«Попри війну, ми маємо одразу сім заявок від великих інвесторів, які зараз готові вкладати кошти, створювати нові робочі місця та експортні надходження. Ми пропонуємо, щоб відтепер преференції цього закону стосувалися проєктів не від 20 млн євро, а від 12 млн євро», — сказав Шмигаль на засіданні уряду.

Крім цього у законопроєкті пропонується розширити сфери, у яких можна реалізувати відповідні проєкти. Зокрема, на виробництво енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичного обладнання, систем опалення і кондиціювання та гарячого водопостачання.

«Такі зміни сприятимуть тому, що бізнес інвестуватиме сотні мільйонів у важливі проєкти нашої економіки та країни», — підсумував Шмигаль.

Законопроєкт також передбачає можливість для інвестора розпочати реалізацію проєкту до укладення спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи в обсязі 25% від вартості загального розміру значних інвестицій, повідомив представник уряду у Раді Тарас Мельничук.

Проєктом закону також пропонується зменшити межі розміру значних інвестицій, вкладених в об'єкти інвестування до укладання спеціального інвестиційного договору, та кількість створених нових робочих місць протягом терміну реалізації інвестпроєкту зі значними інвестиціями для можливості залучення до інвестиційного процесу більшого кола суб'єктів господарювання не лише великих, а й середніх підприємств.

 

Джерело: Telegram-канал прем’єр-міністра Дениса Шмигаля


Теги: | інвестиції | бізнес | економіка | бюджет | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.