Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Завершився звітній період на фондовому ринку України


16.05.2013 09:57

 

Традиційно у травні Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України підводить підсумки опублікування річних звітів емітентів цінних паперів. Як відомо, до 30 квітня включно, всі емітенти повинні опублікувати річні звіти у загальнодоступній базі даних Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку stockmarket.gov.ua. Варто зазначити, що цього року звітність вперше подавалася в новому форматі XML, що як будь-яке нововведення було зв'язано з певними труднощами.

Цього року свої річні звіти опублікувало порядку 7900 емітентів, для порівняння, у минулому році цей показник становив близько 8900. Дана динаміка пов'язана з тим, що багато акціонерних товариств змінили форму власності, у зв'язку зі змінами, внесеними до Закону України «Про акціонерні товариства». «У глобальному сенсі - це позитивна новина. Насамперед, тому що в емітенти, головне не кількість, а якість. А одним з якісних ознак емітента, якраз і є його бажання своєчасно і в повному обсязі розкривати інформацію про свою діяльність. Так як, саме, на основі цієї інформації акціонерами та/або потенційними інвестори приймаються управлінські рішення і рішення про інвестиції» - зазначає директор АРІФРУ  Юрій Бойко.

Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку, ось уже кілька років займається постійним удосконаленням системи розкриття інформації на фондовому ринку України. За цей час, на інтернет-порталі Агентства smida.gov.ua «девіз», якого звучить, як «Ми робимо інформацію доступною» реалізовано багато зручних сервісів, якими можуть скористатися всі бажаючі.


Теги: | АРІФРУ | звітність | емітенти |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.