Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу і демонополізувати економіку, - президент групи Світового банку


28.08.2019 12:19

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом групи Світового банку (СБ) Девідом Малпассом підтвердив свої наміри провести земельну реформу, завершити процес анбандлінгу "Нафтогазу", демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність Національного банку.

"На нашій зустрічі президент Зеленський підтвердив декілька ключових заходів зростання, які я згадуватиму на зустрічі з G7: здійснити земельну реформу, розділити права власності на транзитні активи "Нафтогазу", демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність центрального банку", - написав Малпасс у своєму блозі для FT за підсумками зустрічі із Зеленським, передає Інтерфакс-Україна.

На думку Малпасса, для залучення інвестицій в Україну потрібно ліквідувати монополії на користь ринкової конкуренції та зміцнити верховенство права.

"Капітал має бути спрямовано в найбільш продуктивні підприємства, а не впливовим привілейованим колам та олігархам", - зазначив він.

Малпасс також наголосив на важливості проведення земельної реформи.

"У країні найбільший запас сільськогосподарських земель в Європі, але врожайність із гектара - це лише невелика частина врожаю у Франції та Німеччині. При цьому один олігарх контролює групу компаній, яка виробляє понад 80% внутрішнього виробництва декількох видів мінеральних добрив", - написав Малпасс.

Як повідомлялося, президент групи СБ Малпасс 22-23 серпня вперше відвідав Україну після того, як 9 квітня 2019 року він обійняв цю посаду.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | земельна реформа | мораторій | Світовий банк | анбандлінг | Нафтогаз | НБУ | монополізм |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.