Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Зеленський створив Раду зі сприяння розвитку бізнесу


22.12.2020 16:38

Президент Володимир Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва та затвердив її положення.

Голова держави підписав відповідний указ №582/2020 «Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва».

На першому засіданні новоствореної Ради домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу, повідомляє FinClub з посиланням на Офіс президента.

Згідно указу, цей консультативно-дорадчий орган при президентові України створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб'єктів малого підприємництва та їхніх громадських об'єднань.

Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Зеленський призначив новопризначену заступницю керівника ОП Юлію Свириденко, яка координуватиме роботу цього органу.

Свириденко повинна у п'ятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва.

Керівник ОП Андрій Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу та в короткі строки опрацювати пропозиції й підготувати рішення щодо розв'язання проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при президентові.

У свою чергу Юлія Свириденко зазначила, що персональний склад Ради доопрацьовується й буде невдовзі затверджений.

«Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну – незаполітизовану – проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом з депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну», – зазначила вона.

За словами Свириденко, в Україні близько 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.

«Рада буде працювати як дорадчий орган в Офісі президента на регулярній основі. Ми кожного місяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий», – резюмувала вона.

Нагадаємо, 21 грудня уряд звільнив першу заступницю міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлію Свириденко за власним бажанням.

Свириденко зайняла посаду заступниці керівника ОП замість Юлії Ковалів, яка напередодні написала заяву на звільнення.

22 грудня Зеленський підписав указ про звільнення Ковалів.

 

Джерело: FinClub


Теги: | бізнес | економіка | Зеленський |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.