Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Золото подорожчало до максимуму за шість років на побоюваннях поширення нового вірусу


28.01.2020 12:02

Ціна золота в понеділок, 27 січня, злетіла до максимальної позначки більше ніж за шість років на побоюваннях поширення нового смертельного коронавірусу за межі Китаю.

Це знизило апетит інвесторів до вкладення в ризиковані активи, такі як акції, але викликало попит на активи "тихої гавані", зокрема золото, зазначає MarketWatch, передає Інтерфакс-Україна.

Спалах пневмонії в китайському місті Ухань розпочався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус. За останніми даними, у КНР ним заразилися майже 2,8 тис. осіб, 80 людей загинули. Крім того, випадки захворювання зафіксовано у таких країнах, як Таїланд, Австралія, Сінгапур, Японія, США, Малайзія і Франція.

"Поширення "уханьського вірусу" викликало розпродаж на фондових ринках, що, ймовірно, підштовхне зростання попиту на золото", - заявив незалежний трейдер Стівен Іннес.

Зростання котирувань контрактів на золото з постачанням у лютому досягало 0,7% під час торгів у понеділок - до $1582,2 за унцію. Це максимальний рівень із 2013 року, свідчать дані FactSet.

Срібло з постачанням у березні подорожчало на 0,5% - до $18,2 за унцію.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | золото | біржа | вірус | пандемія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.