Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

З початку податкової амністії задекларовано активів на 5,3 млрд гривень


02.09.2022 14:33

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що у рамках податкової амністії з початку її дії (з 1 вересня 2021) громадяни задекларували активів на 5,3 млрд гривень.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає StockWorld.

В межах кампанії податкової амністії громадяни задекларували активів на суму 5 298,8 млрд гривень, збір до бюджету – 316,8 млн гривень.

Закони про податкову амністію стосуються стимулювання детінізації доходів і підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами активів, що їм належать, і сплати одноразового збору до бюджету. Також під амністію можуть підпадати активи в Україні або за кордоном, придбані за рахунок доходів, які не було задекларовано за будь-який податковий період станом на 1 січня 2021 року.

У вересні 2021 року податкова амністія набула чинності і мала діяти один рік – з 1 вересня 2021 по 1 вересня 2022 року. Однак у серпні 2022 Верховна Рада продовжила податкову амністію на півроку, до березня 2023 року.

Джерело: StockWorld


Теги: | податки | амністія | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.