Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Огляд ринку акцій за 19 листопада


20.11.2020 19:45

Щоденний огляд ринку акцій від компанії КІНТО станом на 20.11.2020

На сьогодні важливих та/чи термінових фінансових чи економічних новин для українських учасників фінансового ринку (за вчора та сьогоднішній ранок) немає.

Можливо, варто звернути увагу на черговий антирекорд добової захворюваності на коронавірус в Україні та слова заступника глави НБУ Дмитро Сологуба про те, що уряд України для збереження макростабільності має обрати між фінансуванням протиепідемічних заходів та іншими статтями бюджетних видатків, включно з капітальними видатками та значним підвищенням мінімальної зарплати.

Зі світових новин варто звернути увагу на те, що міністр фінансів США Стів Мнучін вирішив припинити програми надзвичайного кредитування 31 грудня 2021 року, на що ФРС, центробанк США, відповів незвичним для Федрезерву листом. Люди, знайомі з рішенням, говорять, що або Мнучін, або новий міністр фінансів адміністрації Джозефа Байдена можуть вирішити відновити програми надзвичайного кредитування за новою угодою з ФРС. Однак, швидше за все, для фінансової системи буде необхідним новий шок, щоб пришвидшити перезапуск програм.

Дайджест фінансових та економічних новин - після огляду ситуації на фінансових ринках.

В новинах в цьому огляді наводиться також виправлення тези попереднього огляду про те, що Голова наглядової ради середньої-великої за розміром компанії в Німеччині отримує фінансову винагороду порядку 1 млн євро на рік, на рівні голови правління – виконавчого директора тієї є ж компанії. Насправді керівник крупної компанії в Німеччині отримує компенсацію кілька мільйонів євро на рік, а керівник наглядової ради - кількасот тисяч. Співвідношення компенсації по першим особам Правління та Наглядової ради щось близько 10 разів; в цілому ж оплата Наглядової ради в 5-6 разів менше, ніж правління. Абсолютно такий же порядок винагород у Франції, так само, як і співвідношення винагород виконавчих керівників компаній та не виконавчих посадових осіб компаній. Приносимо вибачення.

Це пояснення до коментаря до тези екс-міністра фінансів та екс-радника керівника Офісу президента України Ігоря Уманського з одного зовсім недавнього інтерв’ю, цитата: «Парадокс в тому, що коли наші євроінтегратори стверджують, що їх наглядові ради працюють за найкращими міжнародними стандартами, це брехня. Відповідно до цих стандартів, члени наглядових рад не мають права отримувати ніяких вигод від підприємства, де вони працюють. Вони взагалі не мають права отримувати зарплату. У Франції та Німеччині, наприклад, члени наглядових рад не отримують зарплату» і далі, що ніде крім України члени наглядових рад не отримують винагороди.

Наше виправлення, однак, не змінює суть тези з попереднього огляду - Ігор Уманський сказав неправду, що дуже негарно само по собі, а тим більше при його претензіях. Як і для інших людей з претензіями на місце у владі чи впливу на владу. Це ставить під великий сумнів багато іншого з того, що говорив, говорить та пропонує Ігор Уманський. Як і те чи можуть такі особистості займати впливову позицію в чи при центральній владі України.

А журналістам, можливо, варто такі речі перевіряти та відповідним чином коментувати, хоча б для того, щоб не дискредитувати свої видання.

Тези про винагороду ілюструються цитатами та таблицями з річних звітів компаній та посиланнями на звіти.

З ринкової інформації варто в першу чергу звернути увагу на певне послаблення гривні.

Що стосується цін акцій та облігацій на світових ринках, то вони досягши максимумів поки мало змінюються.

ФІНАНСОВІ РИНКИ

Ринок акцій України.

Значення індексу ПФТС вчора знову не змінилось, так само, як і позавчора і ще днем раніше.

Це після його росту на 0,2%, 4-х торгових днів без змін, зменшення на зовсім незначних 0,05% та ще 5-и торгових днів без змін. І т.д. назад по часу.

Угод з акціями минулого дня на біржі ПФТС знову не було.

Індекс Української біржі вчора ще трохи підріс, додавши минулого дня 0,1% і знову оновив свій максимум за останні сім місяців. Позавчора фондовий індикатор УБ підріс на 0,3%, а двома днями раніше «підскочив» на 2,4%.

Ріст на світових ринках акцій і їх максимуми історичні, чи багатомісячні, чи дворічні тут сильно допомогли.

Вчора на Українській біржі відбулось шість угод з акціями трьох емітентів. Результати цих угод представлені в Таблицях 1 та 2 нижче.

Таблиця 1. Ціни акцій по угодам по безадресним заявкам, біржовий курс та їх зміни на Українській біржі 19.11.2020, обсяги торгів

Таблиця 2. Ціни акцій по адресним угодам на Українській біржі, обсяги торгів 19.11.2020

Крім цього, минулого дня без угод на Українській біржі на 3,85% знизились котирування акцій американської компанії Apple до рівно 3400 гривень за акцію.

Ніяких інших угод з акціями, як і інших значимих змін котирувань в сегменті акцій, крім згаданих вище, вчора на Українській біржі не було.

Борговий ринок України.

Вчора і сьогодні, як і позавчора, ціни на українські державні єврооблігації в Німеччині в доларах США мало змінились і мало змінюються, тримаючись на максимальному рівні після початку коронакризи, тобто дещо нижче попереднього максимуму лютого 2020.

Вчора на «дальньому» кінці кривої дохідність ОЗДП номінованих в доларах США складала 6,95-7,04%.

Посилання: http://ua.cbonds.info/

та https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2010030836-ukraine-republik-7-253-20-33

Сьогодні декларована Райффайзен Банк Аваль дохідність ОВДП на вторинному ринку не змінилась після різкого зниження днем раніше. Крива дохідності після зниження стала більш подібною до кривої, яка склалась на первинних аукціонах і опустилась трохи, незначно нижче за останню.

Зниження минулого дня, крім «ближніх» паперів на купівлю, склало від 0,55% до 1,45% - більше на «дальньому кінці» кривої дохідності. Зниження дохідності продажу було дуже нерівномірним: 1,50% і 1,10% на «ближньому кінці», без змін в середині кривої, потім більше - до 0,55% «2025 рік» і майже без змін «2027 рік» - 0,05%.

Декларована дохідність продажу (з якою можна купити) «2024 рік», «2025 рік» та «2027 рік» за даними Райффайзен Банк Аваль є максимальною і складає по пропозиціям зараз 11,25%.

Посилання: https://www.aval.ua/promo/bonds-ovdp

Валютний ринок

Курс гривні на міжбанку по відношенню до долара США і євро суттєво ослаб за останні два чи три дні, сильніше по відношенню до євро на фоні укріплення євро до долара, Рис. 1-3.

Світові ринки акцій

Досягнувши певних максимумів світові ринки акцій не змогли рухатись далі на фоні великих поточних ринкових оцінок цін акцій та певних проблем з поширенням коронавірусу, які загрожують подальшому економічному відновленню. І світові фондові індекси позавчора почали коригуватись вниз.

Однак їх коригування поки не сильне. Вчора основні фондові індекси США підросли, хоча і на менші величини, ніж знизились попереднього дня. Це вказує на високу імовірність продовження зниження, однак, зниження плавного. Таке зниження через кілька днів може негативно відобразиться і на цінах українських єврооблігацій, хоча сьогодні цього зовсім не відчувається.

Вчора основні фондові індекси США додали від 0,15% до 0,9%, після зниження на 0,8-1,2% днем раніше, Рис. 4.

Сьогодні ф’ючерси на них мало і різноспрямовано змінюються в межах від мінус 0,2% до плюс 0,1%.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 після вчорашнього зниження сьогодні підростає на 0,6% знову наближаючись до свого після кризового максимуму.

Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,6% від свого більш, ніж дворічний максимум, досягнутого напередодні. Сьогодні індикатор MSCI EM зростає на 0,4%.

Як бачимо, кореляція між різними регіональними ринками дуже велика, при цьому вже кожний індекс має і свої особливості, які відображають свої особливі фундаментальні чинники.

ФІНАНСОВІ ТА ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

Українські фінансові та економічні новини.

Політика. Фінанси

Президент України Володимир Зеленський провів відеозустріч з послами країн «Великої сімки» (G7) та Європейського Союзу, акредитованими в Україні. До розмови також долучилися керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

З повідомлення на сайті Президента. «Президент обговорив з послами країн G7 шляхи виходу з конституційної кризи в Україні» (19 листопада 2020 року - 15:12)

Посилання. https://www.president.gov.ua/news/prezident-obgovoriv-z-poslami-krayin-g7-shlyahi-vihodu-z-kon-65149

Зустріч була присвячена питанням виходу з кризи, яку спричинив своїми останніми рішеннями Конституційний Суд України, функціонуванню Національного антикорупційного бюро та проведенню ефективної судової реформи.

Президент наголосив, що категорично не сприймає останні рішення Конституційного Суду.

Володимир Зеленський представив конкретні кроки для виходу з конституційної кризи. Серед них – відновлення до кінця року кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях, повернення всіх контрольних функцій до НАЗК і вирішення питання Конституційного Суду.

Окремо Президент наголосив, що перед українською владою стоїть більш стратегічне завдання – реформа судової системи.

Посли G7 наголосили, що підтримують зусилля Президента для реалізації судової реформи, яка є ключовим чинником для переходу України на новий рівень євроінтеграції. Також дипломати повністю підтримали швидку реакцію української влади на рішення Конституційного Суду України.

Президент наголосив, що визнання неконституційними окремих положень Закону «Про Національне антикорупційне бюро України» наразі не створює жодних загроз, що можуть вплинути на легітимність і незалежність як НАБУ, так і його чинного директора.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що повністю погоджується з позицією Глави держави та Офісу Президента України щодо відсутності чинників, які критично впливають на роботу органу. Водночас НАБУ спільно з владою опрацьовуватиме низку потенційних загроз, які можуть створити юридичні колізії через рішення КСУ у майбутньому.

Посли G7 наголосили, що такі системні зустрічі з Главою держави та керівником Офісу Президента щодо актуальних питань є основою для ефективної співпраці.

COVID-19 в Україні

В Україні новий корона вірусний анти рекорд - станом на ранок п'ятниці зафіксовано 14 575 нових випадків захворювання коронавірусною хворобою COVID-19, одужали 7 845 людей, померли 229 пацієнтів, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 в Україні за добу та ковзна середня 7 днів.

Кількість смертей від COVID-19 в Україні за добу та ковзна середня 7 днів.

***

У Польщі знову зафіксовано найбільшу кількість смертей хворих з коронавірусом за весь час пандемії з COVID-19 за добу - 637, загалом кількість смертей перевищила 12 тисяч. попередній рекорд за цим показником був зафіксований напередодні, 18 листопада, і склав 603 померлих.

Станом на 19 листопада в Польщі лабораторно підтверджено 23 975 нових випадків захворювання COVID-19 за добу одужали 19 003 раніше хворих, повідомляється на порталі worldometers.info.

Кількість смертей від COVID-19 в Польщі за добу та ковзна середня 7 днів.

Кількість виявлених захворювань на COVID-19 в Польщі за добу та ковзна середня 7 днів.

Кількість хворих на COVID-19 в Польщі.

Рис. 8

***

Офіс президента має намір подати до Верховної Ради законопроект про полегшення ведення бізнесу в умовах карантину як невідкладний.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента за результатами обговорення главою держави і прем’єр-міністром Денисом Шмигалем заходів щодо поліпшення умов ведення підприємництва.

Фінанси

Уряд України для збереження макростабільності має обрати між фінансуванням протиепідемічних заходів та іншими статтями бюджетних видатків, включно з капітальними видатками та значним підвищенням мінімальної зарплати, повідомив заступник глави Національного банку України Дмитро Сологуб у четвер.

"Тут, на жаль, не обійтися без жорстких кроків у фіскальній сфері… Так, це неприємний та складний вибір, але його потрібно зробити задля збереження макроекономічної стабільності", - зазначив він у колонці для видання "НВ".

Сологуб також наголосив, що позиція НБУ залишається незмінною - центробанк не планує прямо фінансувати дефіцит бюджету шляхом купівлі облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) на первинному ринку.

***

Практично відсутня стеля виплат за випущеними Україною під час реструктуризації зовнішнього боргу в 2015 році ВВП-варантами потенційно може призвести до великих фіскальних витрат, що набагато перевищують первинне списання боргу, вважають експерти Міжнародного валютного фонду, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В дослідженні "Роль інструментів умовного державного боргу (SCDI) в реструктуризації суверенного боргу", оприлюдненому фондом у четвер, за сценарію зростання ВВП на 5% внутрішній коефіцієнт окупності (IRR) для кредиторів України, що отримали ВВП-варанти, підскочить до понад 13%.

Автори дослідження додають, що в цьому сценарії фіскальні витрати перевищать 0,55% ВВП на рік.

Водночас, зазначено в документі, за сценарію зростання економіки на 4% IRR буде відносно скромним - близько 3% від початкового списання.

Новини емітентів єврооблігацій з основним бізнесом в Україні

“Інтерпайп” у січні-жовтні 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року незначно скоротив випуск залізничної продукції на 4,8% за порівнянням з аналогічним періодом року - до 161,1 тис.

Новини галузей

Україна експортувала 19,2 млн тонн зерна з початку 2020/2021 маркетингового року (липень 2020 - червень 2021).

Україна за підсумками 2019/2020 маркетингового року збільшила експорт зерна і борошна на 13,5%, або на 6,8 млн тонн до 57,2 млн тонн порівняно з 2018/2019 м. р., що є рекордним показником.

В листопадовому звіті Мінсільгосп США знизив прогноз експорту зерна з України на 15,4% до 44,1 млн тонн у 2020/2021 маркетинговому році.

Коментар. Обсяги експорту зерна, підкреслимо, в грошовому вираженні доволі суттєво впливають на курс гривні. Ціна пшениці суттєво зросла порівняно з минулорічною, на кукурудзу зростає, а на початку календарного 2020 року слід згадати, на ринку був ціновий провал. (Хоча до рівнів дуже «високого» 2013 ще далеко). Тож ситуація далеко не така вже й недобра.

Це в тому числі до прогнозів фінансових показників українських агрохолдингів та оцінки їх акцій.

***

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" повідомила, що «існує певна ймовірність того», що через сніг «не всі площі (під кукурудзою) будуть зібрані» в північних, центральних і західних областях України.

Поки підтверджується попередній прогноз УКАБ зі збору кукурудзи на рівні 29,4-29,5 млн тонн.

У 2020 році врожайність кукурудзи по всій країні в середньому зменшилася на 28% до 5,11 тонни/га через посушливі погодні умови навесні і влітку.

Коментар. В тому числі до прогнозів фінансових показників українських агрохолдингів та впливу на курс гривні.

***

Міністерство розвитку громад і територій заявляє, що програма трансформації вугільних регіонів України стосуватиметься 100 населених пунктів, повідомлення міністерства.

Виправлення.

Наступна фраза з нашого попереднього огляду містить дуже суттєву (хоча і непринципову для висновків) неточність. Було написано «Згідно з фінансовими звітами (і це дуже легко перевірити) Голова наглядової ради середньої-великої за розміром компанії в Німеччині отримує фінансову винагороду порядку 1 млн євро на рік, на рівні голови правління – виконавчого директора тієї є ж компанії». Це було сказано в зв’язку з наступною тезою екс-міністра фінансів та екс-радника керівника Офісу президента України Ігоря Уманського в одного зовсім недавнього інтерв’ю.

Цитата: «Парадокс в тому, що коли наші євроінтегратори стверджують, що їх наглядові ради працюють за найкращими міжнародними стандартами, це брехня. Відповідно до цих стандартів, члени наглядових рад не мають права отримувати ніяких вигод від підприємства, де вони працюють. Вони взагалі не мають права отримувати зарплату. У Франції та Німеччині, наприклад, члени наглядових рад не отримують зарплату

- А де отримують?

- Ніде, тільки в Україні. Зарплата - це елемент залежності…».

Слід зробити виправлення тези з нашого попереднього огляду. Члени наглядових рад в Німеччині отримують на порядок менші компенсації, ніж виконавчі керівники, включаючи і співвідношення компенсацій керівника Наглядової Ради та Голови Правління - керівника компанії. Керівник крупної компанії в Німеччині отримує компенсацію кілька мільйонів євро на рік, керівник наглядової ради - кількасот тисяч на рік. Співвідношення компенсації по першим особам Правління та Наглядової ради щось близько до 10 разів; в цілому Наглядової ради в 5-6 разів менше, ніж правління.

Приносимо свої вибачення за неточність.

Звичайно це не змінює того факту, що м’яко кажучи, Ігор Уманський сказав неправду.

Для початку цитата про розмір компенсації членів Наглядової ради. Приклад з річного звіту компанії «Сіменс» (Siemens AG) за 2018 рік. Розділ «А.10.2 Оплата праці членів Наглядової ради» (A.10.2 Remuneration of Supervisory Board members), сторінка 55.

Посилання: https://www.annualreports.com/HostedData/AnnualReportArchive/s/NYSE_SI_2018.pdf

«Поточна політика винагороди Наглядової ради була затверджена на Річних зборах акціонерів, що відбулись 28 січня 2014 р. та діяла з 2014 фінансового року. Детальніше її викладено в розділі 17 Статуту Siemens AG. Винагорода Наглядової ради складається повністю з фіксованої компенсації; це відображає обов'язки та обсяг роботи членів Наглядової ради. Голова та заступники голови Наглядової ради, а також Голови та члени Ревізійної комісії, Комітету, Комітету компенсацій, Комітету з комплаєнсу та Комітету з питань інновацій та фінансів отримують додаткову компенсацію. Згідно з чинними правилами, члени спостережної ради отримують щорічну компенсацію в розмірі 140 000 євро; Голова Наглядової ради отримує базову компенсацію в розмірі 280 000 євро, а кожен із заступників голови отримує 220 000 євро. Члени комітетів Наглядової ради отримують також додаткову фіксовану компенсацію за роботу в комітеті: Голова Ревізійної комісії отримує 160 000 євро, і кожен з інших членів Комітету отримує 80 000 євро…

Крім того, члени спостережної ради мають право отримати гонорар у розмірі 1500 євро за кожне засідання Наглядової ради Рада та комітету, які вони відвідують.

Членам Наглядової ради відшкодовуються кишенькові витрати, понесені у зв'язку з їхніми обов'язками та для сплати податків на додану вартість з їх винагороди. При виконанні своїх обов'язків Голова Наглядової Рада також має право на офіс за підтримки секретаря та користування автосервісом.»

Більш наглядно річні компенсації членам Наглядової Ради концерну представлені в Таблиці нижче.

Таблиця 3. Річні компенсації членам Наглядової Ради концерну Сіменс, Німеччина за 2018 та 2017 роки

Рис. 9

Для порівняння.

Цитата зі звіту. «Повна компенсація. На підставі вищеописаних рішень Наглядової ради, компенсація правління за 2018 фінансовий рік склала 31,72 млн. євро (2017: 33,97 млн. Євро), зменшившись на 6,6%. З цього загального сума, 21,93 млн. євро (2017: 20,73 млн. євро) грошової компенсації та 9,79 млн. євро (2017: 13,24 млн. євро) додаткова компенсація на основі акцій».

Порівнюється з 5,36 млн. євро загальної винагороди Наглядової ради за 2018 фінансовий рік з таблиці вище.

Більше детально по членам правління в Таблиці нижче.

Таблиця 4. Річні компенсації членам Правління концерну Сіменс, Німеччина,

Компенсації, надані членам Правління за 2018 та 2017 фінансовий рік.

Рис. 10

Аналогічні великі співвідношення можна знайти і в річних звітах інших компаній відомих німецьких аналогів українських компаній, як наприклад, аналога «Метінвеста» - thyssenkrupp AG, чи аналога «Мотор Січі» - MTU Aero Engines.

Посилання: https://ucpcdn.thyssenkrupp.com/_binary/UCPthyssenkruppAG/en/investors/reporting-and-publications/link-Annual-Report-2019-2020.pdf

https://www.mtu.de/fileadmin/EN/5_Investor_Relations/7_Financial_Reports/PDFs/2019_Annual_report.pdf

А також у великій множині інших звітів.

У Франції є незалежні не виконавчі директори (не виконавчі посадові особи). Їх винагороду виплачену компанією в порівнянні з виконавчим керівним персоналом для будівельної компанії Vinci S.A. можна подивитись на сайті https://www.vinci.com/vinci.nsf/en/page/remuneration-of-company-officers.htm

Таблиця 5. Виплата винагороди невиконавчим посадовим особам (у євро) компанії Vinci S.A., Франція за 2019 рік

Рис. 11

Світові фінансові та економічні новини.

Про що пишуть і на що звертають увагу оглядачі на світових фінансових ринках.

1

Зростання на ринку акцій в ряді випадків до рекордних значень в останні дні сповільнилося, оскільки занепокоєння щодо погіршення пандемії затьмарили оптимізм щодо життєздатної вакцини.

2

З нового та важливого.

«Рішення міністра фінансів США Стіва Мнучіна дозволити закінчити термін дії деяких програм екстреного кредитування ФРС 31 грудня різко зменшить можливість центрального банку підтримати фінансову систему країни», - так фінансові оглядачі та аналітики коментують лист Мнучіна.

Мнучін в листі у четвер заявив, що не буде продовжувати програми ФРС, що використовують кошти Закону Конгресу CARES Act (закону про турботу – так можна перекласти з англійської насправді абревіатуру). Створені у відповідь на фінансову паніку, яка супроводжувала блокування навесні, ці програми дали ФРС можливість позичати до 4,5 трильйонів доларів на різні фінансові ринки. Мнучін в листі аргументував це тим, що Конгрес мав намір закінчити термін дії цих програм.

«Проте, люди, знайомі з рішенням, говорять, що або Мнучін, або новий міністр фінансів адміністрації Джозефа Байдена можуть вирішити відновити програми надзвичайного кредитування за новою угодою з ФРС», - пишеться в коментарях.

 

І далі: «З точки зору ФРС це не є оптимальним рішенням, оскільки, швидше за все, для фінансової системи буде необхідним новий шок, щоб пришвидшити перезапуск програм».

У незвичній заяві ФРС оприлюднив свою незгоду з рішенням Мнучіна, повідомивши наступне: «Федеральний резерв вважає за краще, щоб повний набір додаткових допоміжних можливостей, створених під час пандемії коронавірусу, продовжував виконувати свою важливу роль як захисний заслін для нашої все ще напруженої та вразливої економіки».

ПОВЕРТАЮЧИСЬ ДО МІСЦЕВОГО РИНКУ АКЦІЙ

Вчора індекс Української біржі продовжив зростання. Однак, якщо виходити суто з того факту, що кореляція індексу Української біржі зі світовими фондовими індексами значно збільшилась в останній місяць чи два, сьогодні варто очікувати його незначного негативного коригування. При цьому слід продовжувати враховувати, про що писалось в нашому огляді вчора, що місцевий ринок акцій раніше реагував на зміни на світових ринках завжди з певним запізненням. Тож знову, чи будуть негативні зміни саме сьогодні, чи сьогодні продовжиться ріст на місцевому ринку акцій очікувати з великою впевненістю не можна. А може, наприклад, ціна акцій «Укрнафти» продовжить реагувати на позитивну новину про недавнє рішення ВР?

-----------

вул. Сагайдачного, 25-Б, 3 поверх, тел.: 044 390 57 60

Звертаємо Вашу увагу на те, що ця інформація є власністю ТОВ «КІНТО, Лтд» та відображає бачення ситуації на фондових ринках фахівцями компанії. ТОВ «КІНТО, Лтд» не надає жодних гарантій стосовно реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, та не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів, вона призначена лише для Вашого використання. Цю інформацію ТОВ «КІНТО, Лтд» надає за власний кошт, тому ця інформація в повному обсязі та в усіх частинах є об’єктом власності, володіння, користування та розпорядження ТОВ «КІНТО, Лтд».

----------
УВАГА!  АРІФРУ може не розділяти оціночних суджень авторів оглядів і прогнозів, не надає жодних гарантій реалізації прогнозів та рекомендацій, викладених у цьому документі, і не бере на себе відповідальності за будь-які можливі наслідки використання цієї інформації, включаючи фінансові втрати, але не обмежуючись ними. Наведену інформацію в жодному разі не можна розглядати як рекомендацію на купівлю чи продаж цінних паперів.


Теги: | Акції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.