Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

З 1 січня відбулись зміни у звітності торговців


14.01.2020 15:30

1 січня 2020 року набрало чинності Рішення НКЦПФР № 562 від 26.09.2019 року, яким внесено зміни до Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого Рішенням НКЦПФР №1283 від 25.09.2012 року.

Серед всіх змін варто виділити наступні:

1) Запровджуються квартальні дані, які складатимуться з довідок:

  • про склад активів торговця цінними паперами станом на останній день звітного кварталу (крім банків);
  • про зобов’язання торговця цінними паперами станом на останній день звітного кварталу (крім банків);
  • про складові власного капіталу торговця цінними паперами станом на останній день звітного кварталу (крім банків);
  • про фінансові результати та інший сукупний дохід торговця цінними паперами, отримані протягом звітного року (крім банків);
  • також до складу квартальних даних входять проміжна фінансова звітність (крім банків) та місячні дані за останній місяць звітного кварталу.

2) Річна фінансова звітність (крім банків) подаватиметься у складі щомісячних даних за березень, а не за лютий, як було до внесення змін до Положення.

3) Відбулися зміни і у складі нерегулярних даних, вони складатимуться з довідки про виконаний(і) або розірваний(і) договір(ори) з цінними паперами або іншими фінансовими інструментами торговцем цінними паперами на неорганізованому ринку та довідки про укладений(і) договір(ори), в тому числі «підозрілий(і)» договір(ори), з цінними паперами або іншими фінансовими інструментами торговцем цінними паперами на неорганізованому ринку.

4) Змінено строки подання даних до Комісії:

  • місячні - не пізніше останнього числа місяця, наступного за звітним. Місячні дані за останній місяць кварталу подаються у складі квартальних даних;
  • нерегулярні - не пізніше 24:00 наступного робочого дня після дати виникнення нерегулярних даних;
  • квартальні - не пізніше останнього числа місяця, що настає за звітним кварталом.

5) Інформація про аудитора та аудиторську перевірку прибрана з титульного аркушу щомісячних даних. Відтепер ця інформація розкриватиметься один раз на рік у складі місячних даних за березень.

6) У місячних даних у довідці про фінансові інструменти, які перебувають у власності торговця цінними паперами, станом на останній день місяця (крім цінних паперів власних випусків) відтепер необхідно буде зазначати балансову та справедливу вартість цінних паперів.

 

Джерело: веб-сайт ПАРД


Теги: | торговці | звітність |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.