Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

«ДУ» АРІФРУ додала до функціоналу «Кабінету інформаційних послуг» можливість використання захищених носіїв кваліфікованого електронного підпису (токенів)


04.12.2019 13:15

На підставі вимог статті 18 Закону України "Про електронні довірчі послуги", кваліфікований електронний підпис чи печатка вважаються такими, що пройшли перевірку та отримали підтвердження, якщо під час перевірки за допомогою кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки отримано підтвердження того, що особистий ключ, який належить підписувачу чи створювачу електронної печатки, зберігається в засобі кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

Всім власникам кваліфікованого електронного підпису (КЕП) рекомендуємо в подальшому використовувати захищені носії інформації (токени) для забезпечення надійного зберігання власних КЕП (ЕЦП).

Спеціалісти «ДУ» АРІФРУ додали до функціоналу «Кабінету інформаційних послуг» на сайті smida.gov.ua можливість використання захищених носіїв кваліфікованого електронного підпису (токенів).

Пропонуємо ознайомитись з Інструкцією щодо використання нового модуля підписання та авторизації.

При використанні модуля Ви маєте можливість використати ключ, що знаходиться на файловому носії, а також ключ, що знаходиться на захищеному носії (токен).

 

Використання файлового носія

1. Виберіть опцію “Файловий носій”. 

2. Модуль визначить АЦСК, що надав Вам ключ автоматично, або Ви можете обрати Ваш АЦСК скориставшись списком центрів сертифікації. 

3. Натисніть кнопку “Обрати” та вкажіть місцезнаходження Вашого файлу ключа. 

4. Введіть пароль до ключа. 

5. Після заповнення форми натисніть кнопку “Зчитати”.

 

Використання захищеного носія

1. Виберіть опцію “Захищений носій”.

2. Модуль визначить АЦСК, що надав Вам ключ автоматично, або Ви можете обрати Ваш АЦСК скориставшись списком центрів сертифікації.

3. Оберіть тип Вашого захищеного носія (якщо не визначається системою автоматично).

4. Введіть пароль до ключа.

5. Після заповнення форми натисніть кнопку “Зчитати”.

---

Для ознайомлення з детальною інструкцією перейдіть за посиланням


Теги: | ЕЦП | токен | КЕП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.