Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Банк Англії визнав bail-in єврооблігацій ПриватБанку на $595 млн


17.05.2021 15:04

Банк Англії ухвалив позитивне рішення за запитом Національного банку України (НБУ) про законність проведеної наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку (Київ) операції bail-in чотирьох випусків його єврооблігацій, випущених через британську спеціально створену компанію (SPV) Credit Finance plc на $595 млн.

"Відповідно до розділу 89H Банк Англії вирішив визнати bail-in ПриватБанку, і Казначейство Її Величності схвалило це рішення", - цитує «Інтерфакс-Україна» повідомлення Банку Англії.

У ньому зазначено, що таке визнання дає право розглядати проведену операцію як bail-in і згідно з англійським законодавством, але водночас не впливає на депозити у британських банках.

Банк Англії уточнив, що, згідно з розділом 89H закону про банківську діяльність 2009 року, він провів аналіз, щоб визначити, чи порівнянний проведений третьою країною bail-in за своїми цілями й очікуваними результатами з режимом банкрутства у Великій Британії. Банк Англії може ухвалити рішення про визнання лише зі схвалення Казначейства Її Величності.

"Визнання не означає схвалення зроблених дій і не має на меті вплинути на якесь правове оскарження цих дій, подане в юрисдикцію країни походження відповідно до законодавства України", - йдеться в документі.

Bail-in - інструмент врегулювання неспроможності, який дає змогу списати або конвертувати акції, борги та інші зобов'язання банку для покриття збитків і рекапіталізації банку. Це також дає змогу покладати збитки на акціонерів і незабезпечених кредиторів шляхом анулювання або зменшення суми їхніх вимог. Цей інструмент знижує ймовірність того, що для порятунку банку знадобляться державні кошти.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ПриватБанк | Банк Англії | НБУ | bail-in |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.