Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Депутати внесли до Верховної Ради Законопроект стосовно удосконалення законодавства про цінні папери, розроблений спільно з ДКЦПФР


09.11.2011 16:34

   Народні депутати України Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики внесли на розгляд Парламенту Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери», розроблений спільно із фахівцями ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку).

«Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери», що планується до розгляду парламентарів найближчим часом, об’єднав у собі норми раніше внесених законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження діяльності на фондовому ринку», «Про внесення змін до деяких законів України щодо реклами на ринку цінних паперів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо емісії та обігу цінних паперів» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення кваліфікованих інвесторів», - роз’яснив Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР.

Серед основних положень Законопроекту – врегулювання питання щодо можливості здійснення торговцем цінними паперами операцій не тільки з цінними паперами, а також з іншими фінансовими інструментами – форвардами, ф’ючерсами, опціонами тощо. Також документом пропонується врегулювати питання отримання інвесторами повної та достовірної інформації стосовно вчинених торговцями правочинів щодо емісійних цінних паперів у загальнодоступній базі даних Комісії. Окрім того, з метою обмеження ризиків за операціями з цінними паперами, Законопроектом передбачено можливість здійснення регулятором фондового ринку пруденційного нагляду за профучасниками. Якщо говорити про зміни, що стосуються законодавства про рекламу, передбачають розширення переліку вимог до рекламодавців на фондовому ринку з метою протидії недобросовісній конкуренції та ін.

«В цілому розроблені нашими спільними зусиллями документи спрямовані на усунення неточностей та прогалин, які містяться у діючому законодавстві, що регулює ринок цінних паперів, забезпечення захисту прав інвесторів, підвищення відповідальності акціонерних товариств та емітентів цінних паперів за дотримання законодавства на ринку цінних паперів», - підсумував очільник регулятора.

 

Контакти:

Прес-секретар ДКЦПФР

Юлія Жулій

тел.(044) 254 25 53     


Теги: | ДКЦПФР | цінні папери |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.