Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР обговорила з учасниками ринку і ЗМІ проблематику реєстрації емісій цінних паперів


13.12.2011 16:28


Прес-реліз

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) організувала круглий стіл з представниками ключових учасників ринку та журналістами на тему «Реєстрація емісій цінних паперів ДКЦПФР: шлях назустріч емітенту», в рамках якого учасники обговорили останні новації у регуляторному полі щодо реєстрації емісій цінних паперів Комісією, її підходів до процесу реєстрації випусків цінних паперів, у тому числі і спрощення процедури реєстрації емісій тощо. Захід мав місце 13 грудня 2011 року; у ньому взяли участь провідні вітчизняні біржі («Українська біржа» та «ПФТС»), асоціації (УАІБ та ПАРД), інвестиційні («Тройка діалог», Dragon Capital та ICU) та юридичні компанії («Павленко та Побережнюк»).

Відкриваючи круглий стіл, Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР, акцентував увагу присутніх на загальних принципах роботи Комісії, а саме відкритості та прозорості, а також постійній взаємодії з учасниками ринку. «Комісія завжди дослухається та співпрацює з ринковою спільнотою, враховуючи їх побажання та коментарі як у нормотворчій діяльності, так і у щоденній роботі. Це стосується і такого напряму роботи регулятора, як реєстрація емісій цінних паперів. Так, ми впровадили уніфіковану та спрощену процедуру реєстрації випусків цінних паперів, що досить зручно для емітентів, надаємо їм консультаційну підтримку», - зазначив пан Тевелєв.

У свою чергу, Анатолій Амелін, Директор Департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР, наголосив на справедливому, рівному та прозорому підході до усіх процедур реєстрації емісій, максимально простому для емітентів, що ґрунтується виключно на законних засадах. «Ми завжди готові йти назустріч емітентам, але, нажаль, часто ми стикаємось із відповідним підходом компаній – не завжди документи, що подаються емітентами, підготовані неналежним чином, що говорить про низьку кваліфікацію їх співробітників. Емітенти мають розуміти, що реєстрація емісій – доволі відповідальний процес».

Серед інших актуальних питань, що підіймались на круглому столі, - новації регуляторного поля стосовно процесу емісій цінних паперів, майбутні зміни у регуляторних документах, відповідальність за зловживання та правопорушення при реєстрації емісій цінних паперів та найчастіших помилках емітентів.

Також на круглому столі було приділено увагу позитивній динаміці показників реєстрації цінних паперів. За словами пана Амеліна, за 11 місяців 2011 року Комісією зареєстровано 523 випуски акцій на суму 53,43 млрд грн., що у порівнянні з відповідним періодом 2010 року більше на 12,47 млрд грн. Також Комісія зареєструвала 185 випусків облігацій підприємств на суму 34,07 млрд грн., що на 26,35 млрд грн. більше, ніж в аналогічний період 2010 року. Окрім того, протягом зазначеного періоду Комісією було зареєстровано 8 випусків облігацій місцевих позик на суму 584,50 млн грн.

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. + 38 044 254 25 53


Теги: | ДКЦПФР | Реєстрація емісій цінних паперів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.