Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР організувала міжнародний семінар з питань впровадження МСФЗ на ринку цінних паперів


19.12.2011 13:05

ДКЦПФР (Державна Комісія з цінних паперів та фондового ринку) в рамках інструменту TAIEX організувала для своїх співробітників міжнародний семінар з питань забезпечення впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності українськими компаніями. Захід мав місце 16 грудня 2011 року; окрім представників Комісії, в ньому взяли участь фахівці із Німеччини, Польщі, Греції, Італії та Франції.

«Ми мали на меті, передусім, вивчити досвід впровадження цих стандартів, адже Міжнародні стандарти фінансової звітності на даний момент виступають ефективним інструментом підвищення прозорості і зрозумілості інформації, яка розкриває діяльність суб’єктів господарювання, створює достовірну базу для визнання доходів і витрат, оцінки активів і забов’язань», - розповіла про основне завдання семінару Олена Величко, Заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР, яка з боку регулятора опікується питанням впровадженням МСФЗ на ринку цінних паперів.

Грецький досвід на заході представляли пан Панос Гредіс з Міністерства фінансів Греції та Мерцаніс Карілаос, Директор Комісії ринку капіталу Греції. З боку Німеччини на семінарі виступив Маркус Грунд, головний бухгалтер Федерації управління фінансового нагляду Німеччини. Крім того, свої напрацювання у галузі впровадження МСФЗ представили пан Мауріціо Менсі, Професор Державного економічного права в SSEF (Вища школа економіки та фінансів, Міністерство Економіки та Фінансів з Риму (Італія), та пані Француа Блонділь, Начальник мідл- та бек-офісу Агентства «Франс Трезор» (Міністертсво фінансів Франції).

«Під час семінару ми приділили чимало уваги питанням переходу європейських країн до Міжнародних стандартів, а також їх успішній реалізації в країнах Єврозони, - зазначила пані Величко. – Наші колеги поділились своїм досвідом із впровадження МСФЗ, ознайомили співробітників Комісії із практичними аспектами підготовки звітності за МСФЗ та тонкощами, пов’язаними із першим впровадженням. Спілкування з європейськими фахівцями підтвердило, що ми йдемо правильним шляхом у напрямі впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності, наші кроки – доцільні, а проблеми, з якими ми стикаємося, - ідентичні тим, які вже подолали колеги. Отже, ми матимемо змогу більш оперативно та більш гладко перейти до МСФЗ, впровадження яких є безумовно важливим для прозорості фондового ринку та для обізнаності інвесторів».

Фахівці Комісії вже не вперше зустрічаються з європейськими колегами для обговорення тих чи інших питань регулювання фондового ринку. Нагадаємо, що восени цього року ДКЦПФР спільно Управлінням з фінансового нагляду Польщі організувала експертні місії з питань наглядового контролю, розкриття інформації емітентами ти нагляду за інвестиційними фондами.


Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | ДКЦПФР | МСФЗ | TAIEX |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.