Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР спільно з Управлінням з фінансового нагляду Польщі провела експертну місію з питань нагляду за інвестиційними фондами


28.11.2011 11:14

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) спільно з Управлінням з фінансового нагляду Польщі взяла участь у експертній місії «Ознайомлення з практичними аспектами нагляду, які пов’язані з діяльністю інвестиційних фондів», що відбулась 22-25 листопада у Києві.

 Фахівці Комісії вкотре отримали змогу поспілкуватися зі своїми європейськими колегами та почути нові підходи у регулюванні діяльності інвестиційних фондів та поділитися власним досвідом.

 Польську сторону на заході представляли провідні експерти галузі - Мирослав Єжовскі, начальник відділу нагляду за інвестиційними фондами, та Бартоломій Куржея, головний спеціаліст відділу нагляду за інвестиційними фондами Управлінням з фінансового нагляду Польщі.

  В ході трьохденного спілкування вдалося почути про фінансово-правове регулювання діяльності інвестиційних фондів Польщі, обсудити проблеми нагляду за емітентами, дізнатися про шляхи їх вирішення європейськими колегами. Чимало часу було приділено управлінню ризиками, бухгалтерському обліку інвестиційних фондів, дізнатись про новації, які започаткували та успішно використовують сусіди.

«Ми вкотре можемо констатувати користь таких заходів, - стверджує Євген Воропаєв, директор Департаменту з питань контрольно-правової роботи ДКЦПФР. – Співробітники комісії мали можливість ознайомитись із практикою роботи інвестиційних фондів в Євросоюзі та систематизувати свої знання».

Подібні місії для України вже не рідкість; польські колеги досить часто відвідують Комісію в рамках інструменту TAIEX. Нагадаємо, що у жовтні цього року було проведено дві експертні місії, на яких колеги обмінялись досвідом з питань вимог до розкриття інформації емітентами та з питань наглядового контролю.

 


  Контакти:
  Прес-секретар ДКЦПФР
  Юлія Жулій
  тел. (044) 254 25 53


Теги: | ДКЦПФР | інвестиційні фонди |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.