Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР вдосконалить організацію підготовки фахівців фондового ринку


25.11.2011 13:34

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) провела робочу нараду за участю керівників учбових центрів, що здійснюють підготовку та атестацію спеціалістів фондового ринку, представників саморегулівних організацій та ін. Зустріч відбулася 24 жовтня 2011 року, її метою було виробити єдиний підхід до питання покращення підготовки фахівців, які здійснюють професійну діяльність з цінними паперами.

Відкриваючи нараду, Дмитро Тевелєв, Голова Комісії, зазначив на необхідності сформувати нові вимоги до системи навчання спеціалістів фондового ринку. «Загалом ми можемо констатувати достатню якість системи підготовки та атестації фахівців, але, безумовно, вона потребує нового осмислення, «перезавантаження». І наразі ми маємо обговорити з усією фондовою спільнотою та з науковцями усі нагальні питання», - зауважив пан Тевелєв.

На нараді була приділена значна увага питанням сучасного стану підготовки фахівців фондового ринку, навчально-методичного забезпечення системи підготовки спеціалістів, проблемним питанням стажування та підвищення кваліфікації викладачів, залучених до підготовки фахівців фондового ринку, а також вдосконаленню системи атестації спеціалістів.

У процесі бесіди учасники зустрічі висунули пропозицію з уніфікації програм навчання; підтримавши ідею, Голова ДКЦПФР запропонував внести на розгляд Комісії узгоджений проект типових програм навчання фахівців з питань фондового ринку, які б відображали поточний стан ринку цінних паперів та містить реальні кейси. Також було вирішено запровадити постійну участь і контроль регулятора та СРО у процесі навчання та, передусім, атестації спеціалістів.

  «Опікуючись питанням фінансової грамотності в цілому і, передусім, високим рівнем підготовки фахівців ринку цінних паперів, сподіваюсь, що такі зустрічі та обговорення проблем та перспектив навчання стануть доброю традицією», - підсумував очільник регулятора.

  Нагадаємо, що в жовтні цього року, маючи на меті підвищення ефективності навчання фахівців та його оцінки, Комісія вдосконалила деякі організаційні моменти в роботі екзаменаційних комісій, а саме внесла зміни до Порядку роботи екзаменаційних комісій для атестації фахівців з питань фондового ринку і Правил проведення кваліфікаційних іспитів з питань фондового ринку. Також у листопаді представники Комісії, що брали участь у XIII засіданні Ради керівників державних органів з регулювання ринків цінних паперів держав-учасниць СНД, запропонували органу свої рекомендації стосовно питань сертифікації (підготовки) фахівців фондового ринку.


  Контакти:
  Прес-секретар ДКЦПФР
  Юлія Жулій
  тел. (044) 254 25 53
 


Теги: | фахівці фондового ринку | ДКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.