Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР взяла участь у Першому Міжнародному МСФЗ-форумі


23.11.2011 15:25

Олена Величко, заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку) взяла участь у І Міжнародному МСФЗ-форумі, що пройшов 21 листопада в столиці. У форумі, окрім Держкомісії, взяли участь Міністерство фінансів, Національний банк України, Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України, представники Євразійської ради професійних бухгалтерів і аудиторів, провідні українські банки та інші фахівці.

Виступаючи з доповіддю на тему «Сучасний стан впровадження МСФО на ринку цінних паперів», пані Величко зазначила, що на даний момент міжнародні стандарти фінансової звітності активно впроваджуються на фондовому ринку. За її словами, наразі це одне з пріоритетних завдань, яке має поліпшити систему розкриття інформації відповідно до міжнародних стандартів, розроблених IOSCO (Міжнародною організацією комісій з цінних паперів).

«На шляху впровадження стандартів Комісія вже зробила велику роботу. Наразі варто зазначити затвердження Порядку розкриття інформації про діяльність публічних акціонерних товариств на основі МСФЗ. Ще з 2009 року увесь перелік стандартів розміщений українською мовою на офіційному сайті ДКЦПФР. Крім того, ми розробляємо рекомендації з розкриття інформації про діяльність акціонерних товариств на основі міжнародних стандартів, також підготовлена типова програма професійної підготовки головних бухгалтерів професійних учасників фондового ринку. В подальшому Комісія планує продовжувати роботу в цьому напрямку. Так, сьогодні ми займаємося розробкою офіційних вимог до аудиторських звітів, відповідно до Міжнародних стандартів аудиту, і вже зараз відповідний документ знаходиться на реєстрації у Міністерстві юстиції», - додала заступник директора Департаменту методології регулювання ринку цінних паперів.

Нагадаємо, що для вдосконалення регулювання даного напрямку в ДКЦПФР створено Консультаційну раду з бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування, до складу якого входять провідні бухгалтери, аудитори та учасники ринку. За її участю Комісією було прийнято низку документів методичного характеру з бухгалтерського обліку та з організації внутрішнього аудиту.


Теги: | ДКЦПФР | Перший Міжнародний МСФЗ-форум |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.