Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР: Законопроект «Про систему депозитарного обліку цінних паперів» пройшов перше читання


23.12.2011 15:20

Проект Закону «Про систему депозитарного обліку цінних паперів», розроблений ДКЦПФР (Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку), 22 грудня 2011 року прийнято Верховною Радою України у першому читанні.

За словами Дмитра Тевелєва, Голови Комісії, даний документ спрямований на створення розвиненої та прозорої депозитарної системи України, здатної забезпечити обслуговування операцій з цінними паперами, враховуючи усі інтеграційні процеси фінансових ринків як на національному, так і на міжнародному рівні».

Нагадаємо, що серед основних завдань, які покликаний вирішити Закон, - створення централізованої депозитарної системи в Україні, уніфікація принципів та порядку здійснення діяльності учасниками депозитарної системи та взаємодії між ними. За словами пана Тевелєва, документ усуває існуючі недоліки в системі обліку прав власності на цінні папери, вводить чіткі і прозорі механізми здійснення розрахунків по операціях з цінними паперами, вирішує коло корпоративних конфліктів, пов'язаних з веденням реєстру власників іменних цінних паперів.

Текст Законопроекту було розроблено спільними зусиллями регулятора та робочої групи при ДКЦПФР, до якої увійшли представники вітчизняних депозитаріїв (НДУ та ВДЦП), саморегулівних (ПАРД, АУФТ) та міжнародних організацій (проект USAID/ Finrep), учасники ринку («Українська біржа», біржа «ПФТС» та ключові зберігачі цінних паперів).

Найближчим часом планується отримання коментарів та зауважень стосовно тексту проекту Закону від депутатів, засідання Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики за метою обговорення документу, а незабаром – і, остаточне, друге читання Законопроекту.


Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53


Теги: | ДКЦПФР | цінні папери | система депозитарного обліку |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.