Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР: Законопроект «Про систему депозитарного обліку цінних паперів» вноситься до Парламенту


02.11.2011 11:05

Кабінет міністрів України погодив Проект Закону України «Про систему депозитарного обліку цінних паперів», розроблений силами спеціалістів ДКЦПФР (Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку). Таке рішення було прийнято на засіданні Уряду 31 жовтня 2011 року.

«Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив внесений Комісією Законопроект «Про систему депозитарного обліку цінних паперів» з урахуванням зауважень Міністерства юстиції України та Антимонопольного комітету України. Найближчим часом документ буде внесено до Парламенту», - розповідає про чергові кроки зі створення розвиненої та прозорої депозитарної системи в Україні Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР.

За словами пана Тевелєва, зауваження до документу поступили від Міністерства юстиції та Антимонопольного комітету України та стосувались переважно технічних норм; принципові питання проекту Закону залишились без змін.

Нагадаємо, що проект Закону України «Про систему депозитарного обліку цінних паперів» покликаний усунути існуючі прогалини законодавства України у сфері обліку прав власності на цінні папери, а також запровадити чіткі і прозорі механізми здійснення розрахунків за операціями з цінними паперами. Серед основних завдань, які має вирішити Закон, - створення централізованої депозитарної системи в Україні, уніфікація принципів та порядку здійснення діяльності учасниками депозитарної системи та взаємодії між ними. Його розроблено з метою виконання Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки Президента України.

 

Контакти:
Прес-секретар ДКЦПФР
Юлія Жулій
тел. (044) 254 25 53     


Теги: | ДКЦПФР | депозитарний облік |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.