Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР збільшує обсяги прийнятої електронної звітності за третій квартал 2011 року


04.11.2011 10:50

  ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбила підсумки подачі адміністративних даних та інформації професійними учасниками фондового ринку за третій квартал 2011 року – у вигляді електронних документів із накладенням електронного цифрового підпису.

«За результатами третього кварталу ми знову можемо констатувати суттєву активізацію учасників ринку у подачі звітності в інноваційному й зручному форматі, запропонованому цієї весни регулятором, - розповідає Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР. – Станом на 1 листопада 2011 року у порівняні з минулим кварталом кількість учасників ринку, зареєстрованих в системі ЕДО Комісії, збільшилась майже на 85 %. Так, у порівнянні з попереднім кварталом, приріст квартальної звітності від торговців цінними паперами склав 78 %, а нерегулярної – 103 %. Кількість щоденних звітів, отриманих від депозитаріїв, збільшилась на 46 %, а нерегулярних – на 1340 %. Зберігачі також були активними: приріст нерегулярної звітності від цих учасників ринку становить 833 %, а квартальної – 300 %. Таким чином, ми стверджуємося в думці про те, що така ініціатива Комісії – своєчасна та затребувана новація, яка покращує умови подачі інформації та змінює на краще якість регулювання».

Так, серед компаній, які користуються перевагами нового формату подачі звітності, представлені усі види профучасників фондового ринку – торговці (ІГ «Сократ», «Драгон Капітал», «Тройка Діалог Україна» та ін.), зберігачі (провідні українські банки – «Укрексімбанк», «Альфа Банк» та ін.) і депозитарії («НДУ» та «ВДЦП»).

За словами пана Тевелєва, регулятор постійно працює у напрямі розширення можливостей подачі звітності від учасників ринку і найближчим часом презентує ряд покращень у цій сфері.

Нагадаємо, що основними перевагами нової системи є оперативність у подачі звітності та підтвердженні її отримання регулятором, менша вартість та повна відмова від паперових носіїв інформації, а також безпека – адже електронний цифровий підпис практично неможливо підробити. Окрім того, новий формат подачі звітності забезпечує мобільний зв’язок регулятора з ринком і дозволяє в онлайн-режимі реагувати на будь-які неточності у звітності профучасників.


  Контакти:
  Юлія Жулій,
  Прес-секретар ДКЦПФР,
  (044) 254 25 53     


Теги: | ДКЦПФР | електронний цифровий підпис |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.