Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР змінить порядок реєстрації випуску опціонних сертифікатів


22.11.2011 16:27

  ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила рішення про внесення зміни до Порядку реєстрації випуску опціонних сертифікатів та проспекту їх емісії.

«Перш за все, документ спрямований на захист прав інвесторів, що є основним завданням регулятора. Маючи на меті попередження зловживань з допомогою цього фінансового інструменту, ми прийняли рішення про вдосконалення порядку реєстрації випуску опціонних сертифікатів та проспекту їх емісії», - стверджує Анатолій Амелін, Директор Департаменту корпоративних відносин ДКЦПФР.

За словами пана Амеліна, зокрема, зміни передбачають додаткові вимоги до емітентів, що мають намір здійснити випуск опціонних сертифікатів з поставкою, базовим активом якого є об’єкт будівництва. В цьому випадку емітент обов’язково має бути власником або користувачем земельної ділянки, на якій передбачається будівництво відповідного об’єкту.

Окрім того, зміни до порядку передбачатимуть необхідність надання до Комісії звіту про наслідки виконання зобов’язань емітента щодо поставки базового активу та інші зміни, розроблені з метою приведення нормативно-правового акту у відповідність до вимог чинного законодавства.

Найближчим часом документ буде розміщено на сайті Комісії для обговорення з учасниками ринку та громадськістю, а також погоджено з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами.

 

 

  Контакти:
  Прес-секретар ДКЦПФР
  Юлія Жулій
  тел. (044) 254 25 53


Теги: | ДКЦПФР | опціонні сетифікати |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.