Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ДКЦПФР змінює порядок екзаменації та атестації фахівців фондового ринку


07.11.2011 17:26

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) прийняла рішення «Про внесення змін до Порядку роботи екзаменаційних комісій для атестації фахівців з питань фондового ринку і Правил проведення кваліфікаційних іспитів з питань фондового ринку».

«Маючи на меті підвищення ефективності навчання фахівців та його оцінки, ми вдосконалюємо деякі організаційні моменти в роботі екзаменаційних комісій, що певним чином спростить їх роботу», - коментує новації регулятора Олексій Тарасенко, Директор департаменту методології регулювання ринку цінних паперів.

За словами пана Тарасенка, серед інших важливих змін – пропозиція фахівцям, що мають великий стаж професійної діяльності (не менше дев’яти років), складати кваліфікаційний іспит лише у формі співбесіди, без обов’язкового тестування. Окрім того, з моменту набрання чинності рішення Комісії, особи, які успішно пройшли тестування та набрали не менше 85 балів, за рішенням голови екзаменаційної Комісії, можуть бути звільнені від співбесіди. «Сподіваємось, наша ініціатива буде схвально оцінена професійними учасниками фондового ринку, адже ці зміни спрямовані на більшу зручність процесу екзаменації та атестації фахівців», - додає Директор департаменту методології регулювання ринку цінних паперів.

Варто також зазначити, що незабаром регулятор підготує та презентує пакет змін, покликаних комплексно удосконалити порядок навчання  фахівців з питань фондового ринку.

 

 

Контакти:

Юлія Жулій,

Прес-секретар ДКЦПФР

тел. +  38 (044) 254 25 53     
 


Теги: | фахівці з питань фондового ринку | ДКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.