Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Дмитро Тевелєв розповів, як стримати відтік капіталу за кордон


09.11.2011 08:42

Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР, взяв участь у круглому столі на тему «Як стримати відтік українського капіталу за кордон: урегулювання партнерських відносин в українському та іноземному праві. Можливості та загрози для бізнесу», виступивши з доповіддю, присвяченій особливостям українського корпоративного права.

Захід був організований 8 листопада 2011 року компанією «FinPR»; у ньому також взяли участь представники провідних інвестиційних та юридичних компаній. Окрім традиційних виступів доповідачів, на круглому столі мала місце предметна дискусія, присвячена питанням юридичних особливостей українського та міжнародного права, їх впливу на моделі партнерських відносин в Україні та за кордоном, вибору юрисдикції при укладанні угод M & A і т. ін.

Перш за все, Голова ДКЦПФР звернув увагу присутніх на те, що важливо не стримувати відтік вітчизняного капіталу, а захистити його «всередині» країни, активізувавши внутрішній ринок та внутрішніх інвесторів.

«Загальновідомо, що ефективне корпоративне управління збільшує вартість капіталу, створює умови для досягнення цілей компанії, підвищення конкурентоспроможності, забезпечує баланс інтересів учасників корпоративних відносин. З урахуванням того, що інвестори завжди зацікавлені у впровадженні сучасних правил і стандартів корпоративного управління, ДКЦПФР приділяє велику увагу цим питанням, у тому числі забезпечуючи впровадження та розвиток принципів корпоративного управління і контролюючи діяльність емітентів в цьому розрізі», - зазначив очільник регулятора.

Зважаючи на це, одним з найважливіших завдань, на виконання якої спрямована діяльність Комісії, є розвиток законодавства, що регулює корпоративні відносини в Україні, та продовження корпоративної реформи. Основоположним документом у цій сфері є Закон України «Про акціонерні товариства», прийняття якого восени 2008 року стало початком корпоративної реформи. Набрання чинності цим документом стало значним кроком у напрямку істотного підвищення корпоративної культури, ефективності захисту прав інвесторів, впровадження загальноприйнятих світових стандартів корпоративного управління. Також з метою реалізації положень Закону Комісія розробила ряд відповідних нормативно-правових актів.

«Зупинити відтік капіталу за кордон можна, вирішивши дві основні задачі. По-перше, необхідно створити прозору та працюючу законодавчу базу. По-друге, слід доповнити існуючий інструментарій цікавими і привабливими інструментами для інвестування і забезпечити ефективний захист прав інвесторів. Ці напрямки діяльності є ключовими у щоденній роботі Комісії. І до цієї роботи мають бути залучені як учасники ринку, так і парламентарі», - резюмував пан Тевелєв.

 

Контакти:

Прес-секретар ДКЦПФР

Юлія Жулій

тел.(044) 254 25 53     


Теги: | ДКЦПФР | відтік капіталу |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.