Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

До березня 2020 року Україна отримає новий Національний кодекс корпоративного управління


31.01.2020 14:36

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, IFC (підрозділ Групи Світового банку), Українська академія корпоративного управління (UCGA) починають співпрацювати з метою запровадження в країні належного корпоративного управління, в тому числі управління екологічними та соціальними ризиками.

Програма співробітництва на 2020 рік включає розробку і поширення Національного кодексу корпоративного управління, до якого увійдуть новітні розробки в сфері комплексного екологічного, соціального та корпоративного управління. Цей Кодекс стане національним стандартом корпоративного управління в Україні. На його основі згодом будуть розроблені додаткові політики на більш спеціалізовані теми, як корпоративне управління в нелістингових компаніях, роль акціонерів в управлінні, функціонування аудиторського комітету наглядової  ради, тощо.

Тарас Іванишин, виконавчий директор Української академії корпоративного управління, відзначив: «Ми підготуємо комплексний двомовний документ, який пояснить принципи корпоративного управління всім українським підприємствам. Кодекс буде повністю узгоджуватися з міжнародними принципами корпоративного управління, а також враховуватиме реалії українського законодавства».

НКЦПФР здійснюватиме нагляд за ефективним впровадженням Кодексу, у той час як Українська академія корпоративного управління організовуватиме інформаційні кампанії з метою популяризації Кодексу в бізнесовому середовищі України.

«Корпоративне управління не повинно бути привілеєм лише емітентів цінних паперів, державних підприємств або банків. Зважаючи на важливість передових практик для гравців з інших сфер, ми розробимо український золотий стандарт, який можна буде застосовувати до всіх підприємств», – сказав Тимур Хромаєв, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

IFC допомагатиме у запровадженні рекомендацій Кодексу, що стануть в нагоді компаніям, акції яких вільно торгуються на біржах.

«У середньостроковій перспективі завдяки цим спільним зусиллям інвестори та банки приділятимуть більше уваги ключовим принципам Кодексу корпоративного управління при прийнятті фінансових рішень. Ми допомагаємо створити нормативно-правову базу для включення екологічних та соціальних стандартів в процес управління компанією, що підвищить ефективність її діяльності. Компанії з високим рівнем корпоративного управління легше залучають інвестиції, тим самим покращують конкурентоспроможність приватного сектору в Україні», – сказав Джейсон Пелмар, керівник регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові.

 

Джерело: веб-сайт НКЦПФР


Теги: | корпоративне управління | IFC | UCGA |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.