Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ЄС готує восьмий пакет санкцій проти Росії


22.09.2022 15:13

Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодилися підготувати нові санкції проти Росії.

Про це повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель після термінової зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів, яку провели в Нью-Йорку паралельно з Генасамблеєю ООН, передає FinClub з посиланням на Reuters.

За словами Борреля, рішення президента РФ про часткову мобілізацію та псевдореферендуми на окупованих територіях, як і ядерні погрози, є свідченнями паніки та відчаю.

«Очевидно, що Путін намагається знищити Україну. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба проінформував нас про ситуацію, і міністри після цього погодилися доручити своїм командам починати підготовку восьмого пакета санкцій», – сказав Боррель.

За його словами обмеження будуть спрямовані проти найважливіших секторів російської економіки. Також очікується розширення персональних санкцій.

Міністри ЄС проведуть наступну офіційну зустріч у середині жовтня, і пакет санкцій потенційно може бути затверджений на ній. Також міністри домовилися збільшити постачання зброї в Україну.

Боррель відмовився надати додаткові подробиці щодо типу санкцій чи військової підтримки, але сказав, що переконаний в «одностайній» підтримці нових заходів.

Утім, раніше повідомлялося, що канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив про відсутність сенсу в посиленні санкцій проти РФ, закликавши дочекатися результатів дії раніше запроваджених обмежень. Проти російських санкцій також виступає Угорщина.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ЄС | санкції | Росія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.