Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Facebook запускає власну систему онлайн-платежів


13.11.2019 16:04

Компанія Facebook анонсувала єдину систему електронних платежів під назвою Facebook Pay, що дозволить користувачам здійснювати оплату через Messenger, Instagram та WhatsApp.

Про це йдеться в повідомленні в Facebook newsroom.

«Люди вже здійснюютьплатежі через наші програми, щоб робити покупки, робити пожертвування і відправляти гроші один одному. Facebook Pay спростить ці транзакції, продовжуючи забезпечувати захист платежів», - сказано в повідомленні.

За допомогою Facebook Pay користувачі зможуть переводити гроші друзям, оплачувати товари в розділі Marketplace та квитки на заходи, збирати і робити пожертвування і здійснювати покупки всередині вбудованих додатків.

Чи є в новій системі комісія, в компанії не уточнили.

Сервіс дозволить додати спосіб оплати в Facebook Pay і після цього використовувати систему усюди, де вона буде доступна, без необхідності щоразу вводити дані своєї банківської картки.

Facebook Pay підтримує карти більшості платіжних систем і платежі через PayPal.

Платіжна система буде запущена на цьому тижні - спочатку тільки в Facebook і Messenger і лише для жителів США. В майбутньому її планують впровадити в інших країнах, але коли саме, не уточнюється.

Розробка Facebook Pay на даний момент триває.

У Facebook підкреслили, що нова платіжна система не пов'язана з криптовалютою Libra і онлайн-гаманцем Calibra, про створення яких було оголошено в червні.

Нагадаємо, в червні Facebook офіційно представив свою криптовалюту Libra. Оператори платіжних систем Visa Inc., Mastercard Inc., PayPal Holding Inc., Uber Technologies Inc. та ряд інших великих компаній заявили, що мають намір вкласти по $10 млн у створення консорціуму, яким управлятиме Libra.

Однак пізніше від проекту відмовилися всі великі платіжні партнери в США, зокрема: Visa, Mastercard та PayPal.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Facebook Pay | платіжна система | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.