Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Фонд держмайна очікує на старт великої приватизації вже 2019 року


29.08.2019 11:19

Повномасштабна велика приватизація має розпочатися ще в 2019 році.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebookкерівник Фондудержавного майна України Віталій Трубаров.

За його словами, президент України дав чіткий сигнал на пришвидшення процесів приватизації.

Фонд державного майна України розробив програму дій на п’ять років, протягом яких процес приватизації буде завершено в цілому, оренда державного майна отримає новий закон і ринкові механізми регулювання, а оціночна діяльність, регулятором якої є Фонд, набуде якісних змін.

Трубаров підкреслив, що для великої приватизації потрібна політична воля, і нова влада цю волю має.

Крім того, в Україні є відмінний закон про приватизацію, чіткі й конкурентні правила, до яких є довіра західних інвесторів.

На думку керівника ФДМУ, для запуску великої приватизації потрібно здійснити наступні кроки:

Кабінету Міністрів – до 30 вересня затвердити інвестиційних радників на вже відібрані підприємства: ОПЗ, Вугільну компанію «Краснолиманська», «Індар», завод «Електроважмаш», «Об’єднану гірничо-хімічну компанію».

Також Кабмін своїм розпорядженням має передати в управління Фонду ще приблизно 20 великих підприємств для приватизації.

Міністерства і відомства мають передати вже затверджені для продажу підприємства до Фонду, які роками «утримуються» і не передаються на приватизацію. Таких підприємств понад 30.

Також Кабмін має зобов’язати міністерства провести повну ревізію державного майна і передати до Фонду все те, що підлягає приватизації.

Необхідно також і рішення Кабінету Міністрів щодо оптимальних термінів приватизації обленерго з урахуванням закону «Про ринок електричної енергії».

Від Верховної Ради ФДМУ очікує на розгляд законопроекту щодо скорочення списку об’єктів, заборонених до приватизації, а також на розгляд проектів законів щодо реорганізації спиртової галузі.

Якщо у вересні 2019 року Кабінет Міністрів затвердить інвестиційних радників як перший крок до запуску великої приватизації, то на перші продажі можна вийти ще в кінці цього року.

Джерело: Facebook-сторінка Віталія Трубарова


Теги: | ФДМ | Фонд держмайна | приватизація | Віталій Трубаров |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.