Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС розпочне щомісячне скорочення балансу на $95 млрд


07.04.2022 17:41

Керівники Федеральної резервної системи США просигналізували про готовність розпочати скорочення активів на балансі центробанку на $95 млрд на місяць.

Продаж державних облігацій становитиме $60 млрд на місяць, а забезпечених іпотекою цінних паперів – $35 млрд на місяць.

Про це йдеться у підсумках монетарних дискусій ФРС 15-16 березня, які зараз оприлюднені, передає FinClub.net.

Очікується, що ФРС може погодити програму продажу активів на травневому засіданні, яке заплановане на 3-4 травня.

У 2017-2019 роках Федрезерв продавав активи помірнішими темпами – $50 млрд на місяць. В 2020 році через пандемію ковіду ФРС зупинила програму «кількісного скорочення» і повернулася до «кількісного пом`якшення». Зараз через рекордну інфляцію ФРС знову повертається до більш жорсткої монетарної політики.

Інвестори також прогнозують, що на наступному засіданні підвищать ключову ставку. Багато хто з членів Федерального комітету з операцій на відкритих ринках вважає виправданим підвищення ставки відразу на 50 базисних пунктів (це 0,5%). Загалом аналітики передбачають, що рівень ставки може підскочити на 2 процентні пункти за 2022 рік.

Зауважимо, споживчі ціни в січні 2022 року зросли в США на 7,5% у річному вирмірі, що є максимальним рівнем з лютого 1982 року. Індекс PCE, основний для Федрезерва показник інфляції, досяг позаминулого місяця 6,4%, тоді як цільовим рівнем вважається 2%.

Джерело: FinClub.net


Теги: | ФРС | кількісне скорочення | кількісне пом`якшення | монетарна політика |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.