Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС США підвищила ставку на 75 базових пунктів


22.09.2022 10:51

Федеральна резервна система США підвищила ключову ставку на 0,75 в.п. до 3-3,25%.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає FinClub.

«Останні показники вказують на помірне зростання витрат і виробництва. За останні місяці кількість робочих місць значно зросла, а рівень безробіття залишився низьким. Інфляція залишається високою, що відображає дисбаланс попиту та пропозиції, пов’язаний з пандемією, вищими цінами на продовольство та енергію, а також ширшим ціновим тиском», — йдеться у заяві ФРС.

ФРС також заявила, що прагне досягти максимального рівня зайнятості та інфляції на рівні 2 відсотків у довгостроковій перспективі. На підтримку цих цілей регулятор вирішив підвищити ключову ставку до рівня 3-3,25%.

«Війна та пов’язані з нею події створюють додатковий тиск на інфляцію та негативно впливають на світову економічну діяльність. ФРС дуже уважно ставиться до інфляційних ризиків», — підкреслили у ФРС.

ФРС буде готова скоригувати позицію щодо грошово-кредитної політики, якщо виникнуть ризики, які можуть перешкодити досягненню цілей. Оцінки ФРС враховуватимуть широкий спектр інформації, включаючи інформацію про охорону здоров'я, умови ринку праці, інфляційний тиск та інфляційні очікування, а також фінансові та міжнародні події, резюмували в регуляторі.

Нагадаємо, раніше аналітики повідомляли, що Федеральній резервній системі доведеться підняти базову процентну ставку у боротьбі за стримування інфляції.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ФРС | США | ставка рефінансування | світова економіка | інфляція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.