Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ФРС США планує і надалі підвищувати ставку


11.08.2022 12:45

Уповільнення інфляції в США відкрило можливість ФРС знизити темпи майбутніх підвищень ставок, але у ФРС не залишають сумнівів у тому, що продовжуватимуть посилювати монетарну політику, доки ціновий тиск повністю не буде подолано.

Про це пише FinClub з посиланням на Reuters.

Так, президент Федерального резервного банку Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив, що ФРС далеко від оголошення перемоги над інфляцією, попри хороші новини в інфляційному звіті від Міністерства праці у середу. Попри усе ставку ФРС необхідно піднімати до 3,9% до кінця року та до 4,4% до кінця 2023 року, вважає Кашкарі.

Зараз ставка перебуває в діапазоні 2,25%-2,5%.

Після інфляційного звіті Міністерства праці США трейдери вважають підвищення ставки на 0,5 в.п. у вересні найбільш імовірним сценарієм.

На ринку акцій також сподіваються на менш агресивну політику Центробанку — індекс S&P 500 піднявся на 2,1%.

Фінансові ринки наразі оцінюють, що ставка сягне 3,75% до кінця року із її зниженням наступного року.

Нагадаємо, споживчі ціни (індекс CPI) у США у липні зросли на 8,5% щодо у річному обчисленні. За даними Міністерства праці США, таким чином інфляція сповільнилася із зафіксованого у попередньому місяці рекордного за останні 40 років рівня 9,1%.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ФРС | США | ставка рефінансування |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.