Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Керівники НКЦПФР взяли участь у семінарі-круглому столі «Депозитарна система України: сьогодення та перспективи»


27.06.2012 11:49

Керівники НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) взяли участь у семінарі-круглому столі «Депозитарна система України: сьогодення та перспективи», що відбувся 21-22 червня в м. Одеса. Даний захід був організований саморегулівною організацією ПАРД (Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв) та Одеським територіальним управлінням НКЦПФР для професійних учасників фондового ринку та емітентів цінних паперів, що працюють в місті Одесі та Одеській області.

Комісію на заході представляли Ірина Курочкіна, директор департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності, Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи та Наталія Хохлова, заступник директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів. В рамках заходу представники регулятора та учасники ринку мали змогу обговорити актуальні питання провадження депозитарної діяльності, найважливіші моменти щодо корпоративного управління, а також поспілкуватися на тему контрольно-ревізійної роботи.

«Комісія завжди з радістю підтримує подібні заходи і намагається брати участь в усіх зустрічах з учасниками ринку. Приємно вразив рівень професіоналізму фахівців, що брали участь в семінарі та їх активність в усіх обговореннях. На мою думку, питання підвищення рівня корпоративного управління – надзвичайно важлива тема в нинішніх реаліях, тому чимало питань та пропозицій пролунало саме в межах її обговорення. Зі свого боку представники регулятора намагалися надати вичерпні відповіді на всі запитання гостей», - зазначила Наталія Хохлова.

За словами пана Мисюри, запрошені гості підтримали ініціативу Комісії щодо підвищення відповідальності посадових осіб та засновників професійних учасників ринку цінних паперів за порушення порядку припинення діяльності. «Подібні зустрічі є корисними для учасників ринку цінних паперів. Вони дізнаються останніх тенденцій у проведенні Комісією заходів контролю, отримують інформацію про найбільш розповсюдженні правопорушення, виявлені під час контрольних заходів. Ми чуємо, що саме турбує емітентів, які проблеми виникають у професійних учасників, і, в свою чергу, можемо дати роз’яснення щодо незрозумілих моментів, отримати проблемні питання, які дають змогу удосконалювати законодавство», - зауважив Олег Мисюра.

«Серед основних моментів, що обговорювався на семінарі, була ініціатива регулятора щодо погодження НКЦПФР набуття істотної участі у фінансовій установі. Оскільки документ нещодавно набув чинності, то чимало питань від учасників ринку пролунало саме з цієї теми. Приємно відзначити, що спеціалісти зрозуміли необхідність новацій та підтримали нововведення регулятора», - прокоментувала участь у заході Ірина Курочкіна.

Крім учасників з Одещини на зустріч приїхали також представники Херсонської та Миколаївської областей. Усього до участі у семінарі долучилось понад 50 фахівців з Півдня країни.


Теги: | корпоративне управління | ПАРД | депозитарна діяльність | НУЦПФР | контрольно-ревізійна робота |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.