Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Кодекс корпоративного управління успішно застосовується в найбільших державних підприємствах


18.03.2021 13:32

12 березня 2020 року рішенням НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) №118 було затверджено Кодекс корпоративного управління, його ключові вимоги і рекомендації.

Кодекс був напрацьований разом з українськими та міжнародними експертами і використовує найкращі світові практики та розробки в корпоративному управлінні. Він відповідає Керівним принципам корпоративного управління Організації Економічного співробітництва та Розвитку (ОЕСР), чинному законодавству України та загальноприйнятим стандартам етичної поведінки.

В січні поточного року Міністерство фінансів України, як суб’єкт управління, затвердило Кодекс корпоративного управління НЕК «Укренерго», котрий став першим в Україні прикладом імплементації корпоративних практик.

Метою впровадження Кодексу в компанії є підвищення прозорості та швидкості прийняття рішень, її стратегічний розвиток та ефективність інвестицій, захист економічних інтересів держави як акціонера.

Зокрема, документ визначає:

– принципи управління діяльністю НЕК «Укренерго»;

– механізми зовнішнього аудиту, внутрішнього контролю, системи управління ризиками;

– вимоги корпоративної етики, яких зобов’язані дотримуватись посадові особи;

– політику розкриття інформації та принципи взаємодії зі стейкхолдерами.

«Цивілізований та сучасний ринок капіталу передбачає впровадження ефективного корпоративного управління, що є запорукою довіри до компанії та сприяє створенню надійності в інтересах акціонерів, працівників та інших стейкхолдерів. Українські товариства тільки стають на цей корпоративний шлях. Але ми сподіваємось, що розроблений Комісією кодекс корпоративного управління є орієнтиром руху та стандартом, який поступово буде адаптований в реалії життя українських компаній», – зазначив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Наразі інші українські державні підприємства вже працюють над розробкою власного кодексу корпоративного управління на основі національного «Кодексу корпоративного управління: ключові вимоги і рекомендації».

З Кодексом корпоративного управління можна ознайомитись за посиланням: https://www.nssmc.gov.ua/document/?id=10687172

Кодекс корпоративного управління НЕК «Укренерго»: https://ua.energy/pro_kompaniyu/statut/kodeksy-ta-polityky/

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | корпоративне управління | кодекс | Укренерго |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.